Lær at lave penne med sardiner og flasketomater

Har du prøvet lave penne med sardiner og flasketomater?
Har du prøvet lave penne med sardiner og flasketomater?

Denne sicilianske pastaret med sardiner er en gammel opskrift, som fiskerne gennem tiderne har overleveret fra far til søn.

Jeg giver dig her nogle gode tips til, hvordan du kan tilberede den populære sicilianske specialitet. God fornøjelse!

Fakta:
Antal personer: 4
Tilberedningstid: ca. ½ time

Ingredienser:

  • 300 g penne (pasta)
  • 400 g sardiner
  • 400 g flasketomater (alternativt små velsmagende tomater, fx blommetomater)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skive franskbrød
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk rosiner
  • 1 spsk pinjekerner
  • 1 vild fennikel (alternativt frisk fennikel)
  • Olivenolie
  • Lagret ricotta (evt. parmesanost)
  • Salt & peber

Tips til tilberedning:
Vask og fjern indvolde og ben i sardinerne. Svits hvidløg og hakket persille på en pande med olivenolie. Når hvidløget har taget farve, tilsættes sardinerne. Lad det hele stege i 10 minutter over moderat varme. Efter stegningen tilsættes en stor knivspids finthakket fennikel.

Bring en gryde vand i kog, tilsæt salt og kog pastaen. Kom 1 spsk smuldret brød i en skål med salt og kværnet peber, 1 spsk olivenolie og 2 spsk finthakkede tomater, 1 spsk rosiner og 1 spsk pinjekerner og bland det hele sammen. Når pastaen er kogt, blandes sardinerne og brødblandingen i. Server med lidt revet ricotta henover. Til retten bør nydes en afkølet flaske hvidvin.

Buon Appetito!

Kunne du tænke dig at få tilsendt flere italienske opskrifter?

- så klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere