Pasta alla crema di noci – pasta med valnøddecreme

Valnødder
Der skal 100 gram valnødder uden skal til en portion pasta alla crema di noci

Denne ret har sin italienske oprindelse i Ligurien, også selvom man finder valnødder i naturen i hele Italien, og til trods for at det er valnødderne fra Sorrento på Amalfikysten, der er kendte for at være noget ganske særligt.

Oprindeligt anvendte man en lignende salsa i Persien og de østlige køkkener, og det er herfra genoveserne hjembragte opskriften ved Repubblikken Italiens fødsel.

God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning : 15 min.
Antal personer : 4

Ingredienser:

  • 400 g pasta (kort slags, evt. friske ravioli med ricotta eller gnocchi)
  • 100 g valnødder uden skal (nødderne ristes let, så skallen kan nulres af)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 4 spsk fløde
  • Ca. 50 g friskrevet parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt persille

Sæt letsaltet vand over at koge til pastaen. Følg kogetiderne på emballagen.

I mellemtiden blendes de øvrige ingredienser til man har opnået en dejlig homogen konsistens. Når pastaen er al dente, tager man en smule af kogevandet (en skefuld) og blander i nøddeblandingen. Når vandet er hældt fra pastaen blandes pastaen med nøddecremen og serveres, evt med en smule finthakket persille på toppen, for at give retten lidt kulør.

Serverinsgforslag:
Denne ret er rigtig god gratineret i ovnen i et ovnfast fad smurt med olivenolie og evt. foret med rasp og parmesan. Eller hvis der bliver noget til overs, kan den også bare varmes i ovnen dagen derpå i en ti minutter.

En klassisk variation er tilsætning af pinjekerner (¼ i forhold til valnødder) eller tilstedeværelsen af frisk, hakket merian.

Buon appetito!

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere