Pasta alla crema di noci – pasta med valnøddecreme

Valnødder
Der skal 100 gram valnødder uden skal til en portion pasta alla crema di noci

Denne ret har sin italienske oprindelse i Ligurien, også selvom man finder valnødder i naturen i hele Italien, og til trods for at det er valnødderne fra Sorrento på Amalfikysten, der er kendte for at være noget ganske særligt.

Oprindeligt anvendte man en lignende salsa i Persien og de østlige køkkener, og det er herfra genoveserne hjembragte opskriften ved Repubblikken Italiens fødsel.

God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning : 15 min.
Antal personer : 4

Ingredienser:

  • 400 g pasta (kort slags, evt. friske ravioli med ricotta eller gnocchi)
  • 100 g valnødder uden skal (nødderne ristes let, så skallen kan nulres af)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 4 spsk fløde
  • Ca. 50 g friskrevet parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt persille

Sæt letsaltet vand over at koge til pastaen. Følg kogetiderne på emballagen.

I mellemtiden blendes de øvrige ingredienser til man har opnået en dejlig homogen konsistens. Når pastaen er al dente, tager man en smule af kogevandet (en skefuld) og blander i nøddeblandingen. Når vandet er hældt fra pastaen blandes pastaen med nøddecremen og serveres, evt med en smule finthakket persille på toppen, for at give retten lidt kulør.

Serverinsgforslag:
Denne ret er rigtig god gratineret i ovnen i et ovnfast fad smurt med olivenolie og evt. foret med rasp og parmesan. Eller hvis der bliver noget til overs, kan den også bare varmes i ovnen dagen derpå i en ti minutter.

En klassisk variation er tilsætning af pinjekerner (¼ i forhold til valnødder) eller tilstedeværelsen af frisk, hakket merian.

Buon appetito!

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Lær at lave penne med sardiner og flasketomater

Denne sicilianske pastaret med sardiner er en gammel opskrift, som fiskerne gennem...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *