Lær at lave risfyldte tomater på italiensk maner

Pomodori con riso - risfyldte tomater
Pomodori con riso – risfyldte tomater - er en populær antipasti i Italien

Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog “Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu”, som jeg deler med jer her på bloggen.

Under sit arbejde med kogebogen boede Stefano og holdet på Villa Le Ferrette ved Montecatini Terme i Toscana. En villa, de havde bestilt gennem Escapeaway. Så hvis du ønsker at gå i Stefanos fodspor, ved du nu, hvor du skal rejse hen. Kunne du bare godt tænke dig at følge Stefanos opskrifter, lader det sig gøre her.

Jeg præsenterer her to opskrifter fra Stefanos kapitel om antipasti, dvs. appetitvækkere. Ud over opskrifterne har jeg også lånt Joel Wåreus’ billeder fra bogen Stefanos Italia. Så nyd de flotte stemninger og farver, der er indfanget under den italienske himmel. God fornøjelse!

Pomodori con riso

Fakta:
Tilberedning: 40 min
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 8 store stilk-tomater
  • 2 dl risottoris (eksempelvis carnaroli superfino)
  • 2 fed hvidløg, pillede og finthakkede
  • 1 tsk hakket timian
  • 1 tsk hakket rosmarin
  • 1 spsk hakket bredbladet persille
  • ½ dl ekstra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Hvid peber

Tilberedningen
Løsn tomaterne fra stilkene og vend blomsten nedad. Skær et låg af tomaterne, grav kernerne ud og læg dem i en skål.

Bland tomatkernerne med risottoris, hvidløg, timian, rosmarin, persille og olivenolie og smag til med salt og peber. Fyld tomaterne og læg låget på.

Placér tomaterne i et ovnfastfad og bag dem i en forvarmet ovn ved 200º C i ca. 25 minutter.

Servér eksempelvis sammen med:

Crostino con mozzarella e acciughe

Fakta:
Tilberedning: 15 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 12 små runde skiver hvidt brød (surbrødsdej er mest velegnet)
  • 1 bøffelmozzarella
  • 12 sardeller
  • Groft sort peber
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 12 persilleblade af den bredbladede type
Crostino con mozzarella e acciughe - brød med mozzarella og sardel
Crostino con mozzarella e acciughe – brød med mozzarella og sardel – er også en lækker italiensk antipasta

Tilberedningen
Rist brødet gyldent. Del mozzarellaosten på midten og skær den dernæst ud i 12 skiver.

Læg en skive mozzarellaost på hver skive brød, dernæst en sardel og kværn til slut lidt peber over.

Gratinér det hele i en ovn på 175º C med grillfunktion i 2 minutter.

Hæld en stribe olivenolie over brødet og garnér med persillebladene.

Buon appetito!

Læs om anden madopskrift fra Stefanos italienske kogebog her.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere