Insalata di arance – siciliansk appelsinsalat

Appelsiner
Sicilianerne elsker at anvende appelsiner og citroner i deres salater

Sicilianerne elsker at anvende appelsiner og citroner i deres salater, og de nyder at spise dem salte frem for søde. Men de har også et fortrin på Sicilien, som vi ikke kan gøre efter: Her vokser citroner og appelsiner med en velsmagende skal, hvor selv det hvide smager behageligt. I Norden må vi nøjes med at anvende frugtkødet.

Fakta:
Antal personer: 4
Tilberedning: ca. 15 min.

Ingredienser

  • 5 store appelsiner (vælg de sødeste og mest aromatiske du kan finde – duft dig frem)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld fennikelløv eller blade fra bladeselleri
  • Hakket bredbladet persille
  • 2 spsk. jomfru olivenolie

Tilberedning:
Skræl appelsinerne og fjern alt det hvide med en skarp kniv. Skær frugterne i skiver og anret dem dekorativt på et fad. Drys med salt og friskkværnet peber efter smag. Saltet vil give mindre smagfulde appelsiner karakter. Spred florlet fennikelløv eller bladselleriblade og hakket bredbladet persille over appelsinerne. Dryp med god jomfruolivenolie og servér.

Servering:
Salaten gør sig fantastisk til en veltilberedt steg eller andre velsmagende kødserveringer.

Når der er højsæson for blodappelsiner, vil denne salat tage sig særligt flot ud med de røde nuancer.

Buon Appetito!

Læs også Mamma Luisas populære opskrift på citronsalat fra Procida her

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Fiori di zuccini ripieni e fritti – fyldte, friturestegte squashblomster

Det kræver en vis ømhed at håndtere squashblomster, da de er meget...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *