Har du smagt sicilianske kødboller med hvidvin, citron og laurbærblade?

Har du prøvet at lave kødboller med hvidvin, laurbærblade og citron?
Har du prøvet at lave kødboller med hvidvin, laurbærblade og citron?

Hvis du ikke har smagt på dem endnu, så bør du efter min mening prøve disse alternative sicilianske kødboller, som er stærkt vanedannende. De er lige til at gå til og indeholder mange klassiske syditalienske ingredienser.

God fornøjelse og god appetit!

Fakta:
Antal personer: 2
Tilberedning: ca. ½ time

Ingredienser:

    • 250 g hakket kalv/svin
    • 50 g revet pecorino-ost
    • 50 g tørrede brødkrummer af lyst brød (alternativt rasp)
    • 4 spsk. persille
    • ½ økologisk citron, revet skal og saft
    • salt
    • 1 æg
    • 25 g hvedemel
    • olivenolie
    • 1 glas hvidvin
    • 4 iturevne laurbærblade

Tilberedning:
Kom hakket kød, ost, brødkrummer, persille, citronskal og salt i en skål og rør sammen til en lind fars. Tilsæt æg og form farsen til blommestore boller. Vend dem med let hånd i melet, så de er dækkede af et tyndt lag.

Hæld lidt olie på en pande og steg bollerne ved jævn varme i ca. 10 minutter til de er lysebrune på alle sider. Ryst panden af og til, så bollerne ikke sætter sig fast. Hæld al vinen ved, skru lidt op for varmen og ryst fortsat panden, denne gang således at vinen fordeler sig. Lad det koge igennem, indtil alkoholen er fordampet. Hæld vand ved, så det netop dækker bollerne og hold endelig ikke igen!

Tilsæt laurbærblade og lad saucen simre til den er kogt ind og bliver sirupsagtig. Tilsæt nu citronsaft og lad det koge igennem, men ikke for længe – ellers bliver saucen for tyk. Endelig anrettes bollerne med sauce, citronskiver og laurbærblade som pynt. Det er lækkert at servere sammen med en spaghetti (evt. frisk pasta) eller ovnstegte kartofler.

Se alle vores ferieboliger og hoteller på Sicilien her

Variation:
Man kan eventuelt vælge at stege bollerne som ganske almindelig danske frikadeller og så presse lidt citronsaft ud over dem før servering.

Hvilken vin kan du drikke til?

Vores vinekspert Johan Seifert Teide giver dig her sine tips til, hvilken vin du kan servere til retten:

Da der er tale om lyst gennemstegt kød i kombination med citron og hvidvin ville jeg anbefale en frisk hvidvin med en moderat fedme og et godt friskt syrebid, da vi er på Sicilien, og jeg gerne vil have en lokal vin til at akkompagnere maden. Umiddelbart ville jeg vælge en Grillo, en lokal hvidvinsdrue der er begyndt at få noget popularitet på grund af dens friskhed, stilistisk kan den sammenlignes med Sauvignon Blanc da den har samme grundlæggende karakteristik med en dominant frugtsyre og kraftig aroma.

Alternativt ville jeg tage fat på en Hvidvin fra Etna, der bases på en drue der hedder Carricante, den har også samme friskhed men får en noget mere robust struktur da den dyrkes i vulkansk jord, typisk noget højere over havet og dermed i et køligere klima end det vi normalt forbinder med Sicilien.

Buon Appetito!

Kunne du tænke dig at modtage flere italienske opskrifter?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der ikke bare indeholder tips om italiensk kogekunst, men også masser af rejsetips til en ferie i Italien!
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere