Den toscanske kyllingeleverpaté er en klassisk antipasto sammen med tomat-bruschetta, diverse salami-udskæringer og lufttørrede skinker, når der skal varmes op under sulten.
Her i det følgende giver jeg dig nogle tips og råd til, hvordan du kan tilberede den. God appetit!
Fakta:
Antal personer: 4
Tilberedning: ca. ½ time
Ingredienser (til 16 skiver ristet godt italiensk brød):
- 400 g kyllingelever
- 50 g saltede kapers
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. balsamico-eddike
- 16 små skiver af eksempelvis filone-brød
- 2 spsk. hvidvin
- 2 spsk. olivenolie
- 4 kviste persille
- Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Skær løget i små tern. Steg kapers, løg, hvidløg og lever i olivenolie i ca. 15 minutter. Tilføj balsamico-eddiken og hvidvinen og steg videre i yderligere 5 minutter. Kør det hele gennem kødhakkeren til en jævn masse og smag til med salt og peber og evt. mere balsamico.
Pensl brødskiverne let med olie og rist dem sprøde og gyldne i ovnen. Kom lidt paté oven på brødskiverne. Pynt med persille og en dråbe jomfruolivenolie.