Orecchiette con le cime di rape – pasta med majroetoppe

Orecchiette con le cime di rape – pasta med majroetoppe
Orecchiette con le cime di rape – pasta med majroetoppe - er en specialitet i Apulien

Denne gang giver jeg dig opskriften på pasta med majroetoppe, som er en specialitet i Apulien. Majroernes blade og blomsterbuketter kaldes beder eller på italiensk rape. I Italien kaldes de også broccoletti, hvilket er lidt misvisende, da de ikke har noget med broccoli at gøre, men betegnelsen broccoletti anvendes da også for en buket af broccoli.

Majroetoppene er at finde i handlen her over vinteren, og har en dejligt højt indhold af c-vitamin – et vitamin, vi har godt af for at holde den værste snue fra døren, nu kulden igen har taget fat.

Fakta:
Tilberedning: 20 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 1 kg majroetoppe eller andre mørkegrønne bladgrøntsager, eksempelvis spinat
  • 500 g orecchiette-pasta
  • 3 fed skivet hvidløg
  • 3 ansjos-filetter
  • Chili
  • Sort peber
  • En god olivenolie, gerne fra Apulien

Tilberedning
Sæt en gryde med vand over at koge.

Knæk bladene af roetoppene et ad gangen og fjern beskadigede eller meget grove blade og de groveste stængler. Toppe, der er gået i blomst anvendes hele. Vask toppene og put dem i en gryde med rigeligt, letsaltet kogende vand.

Afhængig af hvilke orecchiette man har indkøbt eller lavet (!), har de hver sin anvisning for kogetid. Så notér dig, hvor længe dine orecchiette skal have. Majroetoppene skal minimum have 11 minutter, og de skal hellere være velkogte (ikke udkogte) end have for meget bid. Skal dine orecchiette derfor have 12 minutter, koges de i samme gryde og samtidig med majroetoppene. Har du lavet friske orecchiette, skal de blot have en 6 minutter, og så skal de først i det kogende vand efter, at majroetoppene har kogt en 5 minutters tid.

Imens bederne og pastaen koger, opvarmes en smule olivenolie i en rimeligt stor sauterpande. Heri sauteres grove skiver af hvidløg, ansjos-filetterne og et drys chili (alt efter styrke og behov/lyst til chili) over en moderat varme, til hvidløgene tager en lille smule farve. De må endelig ikke blive brankede. Fjern hvidløgsskiverne og chilien, hvis den er i hele stykker.

Servering
Når pastaen og bederne er kogt færdig, hældes vandet fra og det hele hældes i sauterpanden og blandes over gavmild varme. Smag til med peber og suppler evt. med salt. Sluk for blusset og hæld en fin stråle af god olivenolie hen over dine orecchiette med majroetoppe inden serveringen.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere