Lad dig tryllebinde af smuk middelalderby ved Europas reneste sø

Havnefronten i Orta San Giulio
Havnefronten med øen Isola di San Giulio i baggrunden

I den norditalienske region Piemonte finder man ikke bare Europas reneste sø, Ortasøen, men også den charmerende og smukke by Orta San Giulio, der ligger på en tange ud i søen. Her tryllebindes man af udsigten til søen og den lille ø Isola San Giulio, af de smukke gamle bygninger og de smalle snørklede gader, men bestemt også af den stilhed, der kendetegner den gamle bydel, hvor bilkørsel ikke er tilladt.

Hensat til en anden tid

At opholde sig i Orta San Giulio er som at befinde sig i en anden tid – følelsen af eventuel stress ændrer sig hurtigt til ro og glæde over at være midt i denne lille perle, hvor alt emmer af idyl og lokalkolorit. Børnene leger på byens torv, Piazza Motta, alt imens mødre og andre lokale får sig en sludder i skyggen af de store træer. Ingen behøver at bekymre sig om fart og larm fra bilerne, for alle må pænt parkere deres bil uden for den historiske byzone.

Orta San Giulio set fra søsiden
Centrum af Orta San Giulio set fra søsiden

Det er derfor ren lise for sjælen at sætte sig på en af de utallige caféer – omgivet af de pastelfarvede huse – og stirre sig mæt på det klare søvand og den lille ø, Isola San Giulio, der kun huser to fastboende familier. Får man lyst til at besigtige øen, kan man sejle derover fra Piazza Motta på et øjeblik.

Se alle vores ferieboliger og hoteller ved Ortasøen her

Med tog til kulturarv

Piazza Motta er også holdeplads for byens lille tog, Trenino di Orta, der dagligt – fra marts til oktober – samt i weekenderne i vinterperioden – kører til bl.a. landsbyen Legro d` Orta, der hører til Orta San Giulio, men som ligger små 3 km fra centrum. Det er også muligt at benytte det lille tog for at besøge Sacro Monte di San Francesco, der med sit grønne område og sine 20 kapeller fra ca. år 1590 findes på UNESCO’s særlige liste over bevaringsværdig kulturarv.

Orta San Giulio med markedsplads
Selv om Orta San Guilio er en lille by, findes der gode muligheder for at gøre gode indkøb

Det er dog muligt at nå derop til fods, hvis man mener at kunne klare ca. 1½ km trapper eller vej, der kun går opad!

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Orta San Giulio her

Kun 50 kilometer fra lufthavn

Orta San Giulio ligger med sine ca. 1.100 indbyggere ved den østlige søbred af Ortasøen – kun ca. 50 km fra lufthavnen Milano Malpensa. Det er ofte muligt at redde sig nogle ret billige flybilletter til netop denne lufthavn, så man kan såmænd hurtigt gøre sin rejsedrøm til økonomisk fornuftig virkelighed!

Læs vores populære blogartikel om Ortasøen her

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere