Ortasøen byder på helhjertede oplevelser

Ortasøen og øen Isola San Giulio
Ortasøen og øen Isola San Giulio set fra byen Orta San Giulio

I Nordvestitalien, tæt på Malpensa Lufthavn (Milano), ligger den underskønne Ortasø. Området er overset og stort set ukendt på internationalt niveau, og man føler sig derfor hensat til en tid, hvor masseturismen endnu ikke var begyndt. Her venter natur og kultur.

Intimitet og uforstyrrethed

Når talen falder på de prægtige norditalienske søer, tænker de fleste straks Gardasøen, Comosøen og Maggioresøen, som er de største og mest besøgte (på godt og ondt). Disse forhold nyder Ortasøen godt af.

Ortasøen ligger i regionen Piemonte (umiddelbart vest for Maggioresøen, blot ca. ½ times kørsel fra Malpensa Lufthavn ved Milano) og lokker med en intimitet og uforstyrrethed, som nabosøerne efterhånden ikke længere kan leve op til. Ortasøen er et naturskønt slaraffenland, hvor det harmoniske samspil mellem natur og kultur samt de korte afstande mellem oplevelserne er fremherskende.

Bådfart på Ortasøen
Der findes masser af aktivitetsmuligheder ved Ortasøen; sejlads på søen er naturligvis blandt de mest populære…

Jeg giver her et bud på en vellykket ferie, som imødekommer både unge, ældre, livsnydere, naturelskere, kunsthistorisk interesserede og æstetikeres ønsker. Håber, at det kan virke inspirerende!

Dag 1: Livskvalitet og historisk bymiljø

Den første dag står i stemningens tegn. Aflæg et besøg i den smukke og karakterfulde by Orta San Giulio, som ligger ude på næsset midt i Ortasøen.

Læs vores populære blogartikel om Orta San Giulio her

Besøget kulminerer nede på byens torveplads Piazza Motta, hvor bybilledet domineres af historiske bygninger, det lille færgeleje med afgang til mini-øen Isola di San Giulio, hyggelige spisesteder med udendørsservering og små specialforretninger med lokale delikatesser.

Torv i Orta San Giulio
Der er små hyggelige torve og smukke gamle bygninger i byen Orta San Giulio

Dag 2: Design, shopping og markedsstemning

Begynder det at klø i fingrene efter at spendere, shoppe og ose kan jeg varmt anbefale torsdagsmarkedet i Omegna, som ligger i den nordlige del af søen. Folk kommer langvejs fra for at opleve dette livlige og interessante marked.

Hvis du hellere vil handle indendørs og lidt mere moderne, bør du absolut ikke gå glip af fabriksudsalget Alessi Factory Store, som holder til i Crusinallo, lige nord for Omegna. Alessi er et prestigefyldt italiensk designermærke inden for boligindretning, køkkenudstyr og smykker. Rygter forlyder, at der er bemærkelsesværdige besparelser at gøre sig.

Udsigt til Ortasøen fra Orta San Giulio
Udsigt til Ortasøen fra Orta San Giulio

Dag 3: Trekking og billedskøn natur

Drag en tur (i bil) op til områdets højeste punkt, bjerget Mottarone, der er 1.491 meter højt. Herfra kan du se Alpernes næsthøjeste bjerg Monte Rosa og hele 7 søer: Orta, Maggiore, Mergozzo, Varese, Comabbio, Monate og Biandronno. Om sommeren er det forfriskende at afprøve områdets mange vandreruter. Alternativ kan du køre, cykle eller gå rundt i Novara-bakkerne, som er et anerkendt vindistrikt med skønne landskaber og et rigt udbud af restauranter.

Det kan også anbefales at køre søen rundt for at opleve den fra forskellige vinkler og aflægge de små landsbyer langs søbredden et besøg. Gå eventuelt op til parken Sacro Monte di Orta oppe bag Orata San Giulio. Parken med de 20 kapeller fra år 1590, der alle er dedikerede til Den Hellige Frans af Assisi, figurerer på UNESCO’s prestigefulde liste over bevaringsværdig kulturarv.

Det hellige bjerg af Orta
Det hellige bjerg af Orta går helt tilbage til 1583 og er dedikeret til helgenen Francesco af Assisi (også kendt som Frans af Assissi)

Dag 4: Sejltur på søen

Fra Orta San Giulio og adskillige andre steder langs søbredden kan du tage båden (for en slik) rundt på søen: mærk brisen i håret og nyd det vidunderlige naturscenarium. Ortasøen kan desuden bryste sig af at have Europas reneste vand. Gå ikke glip af et besøg på den maleriske lille ø Isola di San Giulio, som ligger med sin smukke profil midt i Ortasøen.

På Isola di San Giulio hersker der mystik og sagnomspundet stemning i den lille gade Via del Silenzio, som går øen rundt. Inde i San Giulio-kirken finder man uvurderlige værker (malerier og skulpturer) fra 1200-tallet.

Kunne du tænke dig at vide mere om Ortasøen?

- så tryk her og se også alle vores ferieboliger og hoteller ved Ortasøen
Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere