Penne all’arrabbiata – Penne “angry style” i stærk tomatsauce

Penne all’arrabbiata
Arrabbiata betyder vred, og tilnavnet har denne ret fået takket være den styrke, tomatsaucen opnår, idet den tilføres chili

Arrabbiata betyder vred, og tilnavnet har denne ret fået takket være den styrke, tomatsaucen opnår, idet den tilføres chili. Retten tilskrives oftest den romersk kulinariske tradition, og er en simpel pastaret med en meget præcis smagsoplevelse til ganen.

Sædvanligvis består denne sauce i al sin enkelhed af tomat, hvidløg og chili. Jeg har dog valgt en udvidet model, hvor du flotter dig og tilsætter retten en smule lækker bacon. Retten indtages oftest ved gensynsgilder sent om aftenen, hvor venner mødes i lystigt lag, idet dens enkle tilberedning og fortræffelige smag let skrues sammen og nydes af mange.

Her følger mine tips og råd om tilberedning og servering af penne all’arrabbiata. God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning: 20 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 450 g penne, med fordel rigate (rillede), da saucen bedre hænger ved
  • 1 ds. drænede og hakkede tomater
  • 1 lille finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 100 g bacon, skåret i tern eller strimler
  • 60 ml olivenolie
  • ½ tsk kværnet chili
  • Salt
  • Friskrevet parmesan
  • Evt. persille til pynt

Tilbredning:
Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge – forholdet bør være 1 l vand til 100 g pasta.

Sauter løg, hvidløg og chilipeber i halvdelen af olivenolien ved svag varme til det har taget en smule farve, pas på hvidløget ikke bliver for mørkt, da det får en bitter smag. Tilsæt bacon og lad det småstege i en fem minutter. Tilsæt herefter tomaterne og lad retten simre videre, imens pastaen tilberedes, gerne en 15 minutters tid, så saucen opnår den rette konsistens og intense smag.

Når vandet koger, sættes pastaen over; følg kogetiden på posen så de forbliver al dente.

Servering:
Smag tomatsaucen til og rør det resterende af olivenolien i saucen. Bland pastaen med tomatsaucen og server retten med parmesan til og evt. et drys persille. Man kan med fordel nyde en kold flaske hvidvin til sin Arrabbiata.

Buon appetito!

Kunne du tænke dig at få flere tips om italiensk mad?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere