Planer om rationering af vand i Rom afblæst indtil september

Trevifontænen i Rom
Der er godt nyt til Roms borgere og turister i byen, der her samles om Trevifontænens vandmasser

Som du kunne læse på bloggen onsdag i sidste uge, har Roms borgere i den sidste tid levet i usikkerhed om, hvorvidt de ville få deres vandforbrug rationeret i op til otte timer om dagen, efter at forsyningsselskabet Acea, der står for Roms vandforsyning, havde truet med at rationere vandforsyningen i Roms bykvarterer på forskellige tidspunkter af døgnet.

Aceas trusler kom som en reaktion på de regionale embedsmænds beslutning om at stoppe med at tappe vand fra den nærliggende sø Lago di Bracciano, som normalt forsyner byen med en del af dens vand, efter at søens vandstand var faldet så meget, at det ifølge myndighederne vil kunne forårsage miljømæssige problemer.

Truslen om at rationere på Roms vandforbrug blev efterfølgende kritiseret skarpt af den italienske sundhedsminister, Beatrice Lorenzin, der frygtede, at et sådant tiltag vil kunne kompromittere hygiejne-standarderne i Roms mange boliger, restauranter, butikker og kontorer – og desuden kunne føre til alvorlige problemer med at yde den nødvendige sundhedsservice til byens borgere. Siden førte Aceas trussel også til offentlig kritik fra Roms borgmester, Virginia Raggi.

Fontæne Rom
Mange af fontænerne i Rom har været lukket siden juni måned for at spare på vandet
Peterspladsen
Som reaktion på vandforsyningskrisen i Rom besluttede også Vatikanet i sidste uge at lukke for alle dets fontæner
Villa d'Estes berømte renæssancehave
Villa d’Estes berømte renæssancehaveer ét af de steder i Rom, der normalt forbruger meget vand

Nu ser det ud til, at presset fra sundhedsminister Lorenzin og borgmester Raggi har båret frugt. I hvertfald er det nu blevet besluttet, at vandet vil flyde normalt i Rom indtil september. En del af den aftale, der mandag blev indgået mellem de regionale myndigheder og vandforsynings-selskabet Acea, indebærer, at Acea vil kunne blive ved med at tappe vand fra søen Lago di Bracciano indtil september på trods af søens lave vandstand.

De regionale myndigheder havde ellers advaret om alvorlige miljømæssige konsekvenser, hvis Acea blev med at tappe vand fra søen, der ligesom mange andre søer i Italien lider under én af de værste tørker i landet i 60 år.

Storbyferie i Rom

Er du på udkig efter en storbyferie i Rom? Så læs mere om storbyferie i Rom her og vælg mellem masser af håndplukkede ferieboliger og hoteller i den italienske hovedstad.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Lars

Historisk pilgrimsrute til Rom søger anerkendelse fra Unesco

Italien har officielt søgt Unesco – der hvert år tildeler verdensarvs-status til...
Læs mere