Pollo alla diavola – djævelsk kylling

Pollo alla diavola – djævelsk kylling
Der er mange retter, der er djævelsk gode, og i Italien kan man altså få en kylling, der tilberedes under denne benævnelse.

Der er mange retter, der er djævelsk gode, og i Italien kan man altså få en kylling, der tilberedes under denne benævnelse. Opskriften på djævelsk kylling er ikke nødvendigvis meget præcis, det vil sige, der findes flere varianter i smagstilsætningen, men man kan altid forvente at få en kylling, der er tilberedt ved god varme og som er banket flad.

Som sagt er “alla diavola” ikke en fast defineret størrelse eller opskrift, og det gælder også denne kylling alla diavola – så der er frit lejde til at variere med citron, hvidløg osv. Man mener, at benævnelsen kommer af, at den (kan) tilberedes over åben ild – altså, at der refereres til varmen fra helvedet. Andre mener, det kommer af, at den er stærk, fordi man anvender chili som smagsgiver. Jeg synes bare, den er djævelsk god.

Her følger mine tips og råd til dens tilberedning. God fornøjelse!

Fakta:
Tilberedning: ca. 80 min.
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 1 kylling à ca. 1,5 kg
  • 2 rosmarinkviste
  • ½ dl olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • Chili

Tilberedningen
Kyllingen skæres egentlig op over ryggen, men den er nemmere at have med at gøre, hvis du simpelthen deler den i to. Så kan du arbejde på to pander – ellers kræver det en stor pande.

Tryk nu hver halvdel flad med en kødhammer eller en kagerulle, så de bliver plane – bed evt. din slagter om at gøre arbejdet så langt. Smør begge halvdele ind i salt, peber og citronsaft samt chili – vær forsigtig. Her kan du også tilføre andre krydderblandinger eller urter, om du vil.

Sæt en sauterpande over ilden. Når den er varm, hæld olivenolie i og brun kyllingestykkerne ved høj varme – min. 5 minutter på hver side. Tilsæt dernæst rosmarin og læg staniol eller et mindre låg over kyllingen. Læg nu noget tungt over kyllingen (på staniol/låget – eksempelvis en anden gryde med konservesdåser i) og steg den videre ved middelvarme i ca. 1 time – husk dog at vende den løbende og lægge vægt på igen, så kyllingen får lige god varme over det hele.

Stegefif
Du kan også vælge at stege den brun på en pande, og så enten tilberede den i en varm ovn eller simpelthen over ild på en udendørs grill.

Variationer
I nogle variationer af denne opskrift, yndes det at smøre kyllingen med hvidløg og olivenolie frem for citron eller at krydre med eksempelvis persille. Jeg tænker, at det kan være rart at kende sine variationsmuligheder, men i dag er jeg mest til citron og chili. En anden mulighed er at erstatte chilipulveret med cayennepeber eller bare sort peber eller almindelig paprika. Finessen er at balancere forholdet, så man både kan smage styrken og varmen fra peberet og samtidig kan smage, at det er kylling, man har sat tænderne i.

Buon appetito!

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere