Prøv muslinger med kartofler og italiensk pølse

Muslinger
Der skal ca. 1 kg muslinger til at lave retten congole, patate, salsicce di Marche, når man er 4 personer

I Ancona i regionen Marche finder man denne ret – der på italiensk hedder congole, patate, salsicce di Marche – blandt forretterne på de lokale og meget autentiske, regionstro spisesteder.

Tilstedeværelsen af kartofler gør, at vi i Norden kan identificere os med retten, og da vi selv har god adgang til muslinger og nok kan opstøve en god (italiensk) pølse, synes jeg, at opskriften er ret aktuel og lidt anderledes, dog stadig italiensk.

Man finder denne ret på menukortet under forretter med fisk – ”Di mare”, idet congole betyder vongole, som på dansk bliver til muslinger. Vongola (entalsformen) er fællesnavn for forskellige sorter af muslingefamilien Veneridae, der dækker over Venusmusling, tæppemusling og dosinia-musling.

Og husk (dialekt): ”Chi magna da soli, se strozza” – “Den, der spiser alene, bliver kvalt”.

Fakta
Tilberedning: ca. 30 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 1 kg muslinger
  • 300 g kartofler
  • 100 g italiensk pølse, skåret i små stykker
  • 1 glas Verdicchio-hvidvin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket persille
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Tilberedningen:
Åbn muslingerne og skær kartoflerne i tern.

Tag en rummelig gryde og sauter hvidløget i lidt olivenolie. Læg muslingerne i gryden og hæld vin på og lad det simre lidt. Hæld dernæst kartoflerne i gryden og lad det småkoge til væsken er fordampet – ca. 10 minutter under låg ved mellemvarme.

Tag en pande og steg pølserne godt. Når kartoflerne er klar, blandes det hele med pølsen. Bland det sammen og drys retten med persillen. Smag til med salt og peber. Retten serveres i en skål med grillet brød, der netop er dekoreret med en stråle god olivenolie.

Drik hvidvin til! Buon appetito!

Kunne du tænke dig at modtage flere tips til italiensk madlavning?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der indeholder masser af tips til din ferie i Italien
Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere