Prøv omelet med mynte og pecorino-ost

Pecorino-ost
Pecorino-ost er en vigtig del af retten frittata alla menta fra Lazio

Romerne elsker frittata, og denne udgave skulle virke som et afrodisiak takket være mynten. Mynten medvirker desuden til at gøre omeletten enkel og frisk i smagen. Nogle går meget op i deres æg, og derfor kan jeg her præcisere, at en frittata adskiller sig fra den franske omelet ved at være bagt på begge sider og ikke foldet, som den franske version.

Fakta:
Tilberedning: ½ time
Antal personer: 4-6

Ingredienser:

  • 12 friske æg
  • 200 g ricotta
  • 2 rødløg, finthakket
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk grofthakkede mynteblade + ekstra til pynt
  • 50 g pecorino ost, friskrevet
  • 6 spsk olivenolie

Pisk æggene sammen i en tilpas stor skål og tilsæt herefter ricottaen og bland det hele til en jævn masse. Kom mynte, pecorino, salt og friskkværnet peber i og bland det hele godt sammen. Varm olivenolien op på en slip-let-pande og svits løgene en anelse. Når de er blevet blege, hæld da æggemassen over.

Bag omeletten over middel varme uden at røre i den i ca. 5 minutter, til den er brun på undersiden. Lad den herefter glide over på en stor tallerken og vend den over på panden igen. Brun den nu på den anden side.

Servering:
Før servering anrettes omeletten på et varmt fad og pyntes med et par mynteblade. Server den skåret ud som en lagkage som en snack eller som en let hovedret sammen med en saftig tomatsalat.

Buon appetito!

Læs også vores populære artikel om italienske pasta-traditioner her

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Risi e Bisi – venetiansk risret med ærter

Ris har altid været en vigtig ingrediens i det venetianske køkken, også...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *