Prøv Timm Vladimirs risotto med svampe

Prøv Timms opskrift på risotto med svampe
Prøv Timms opskrift på risotto med svampe

I dag vil jeg bringe dig en opskrift fra den tidligere komiker og Masterchef-vinder Timm Vladimir, som jeg var i køkkenet hos i 2013. Retten er en klassisk risotto tilsat svampe – jeg håber, du får glæde af den!

Risottoen stammer oprindeligt fra Veneto-regionen – hvilket også tydeligt ses, hvis man besøger Venedig, hvor de findes i hundredevis af varianter. Udgangspunktet er altid den grundlæggende risotto bianco (altså uden smagsvarianten tilsat), som der så justeres med den smag, man måtte ønske eller foretrække. Jeg har her valgt Timms variant med svampe.

Er du i øvrigt nysgerrig omkring Timm Vladimirs madskole, så gå ind på hans hjemmeside og få gode råd og tips til din madlavning.

Facts:
Tilberedning: ca. 20-25 min
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 400 gram Arborio-ris
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 Portobelleo-svampe, skåret i skiver eller store tern
  • 1 håndfuld tørrede svampe (eks. Karl Johan), blendede
  • 1-2 glas hvidvin
  • 1½ liter kyllingefond (køb en god fond-pasta eller et fond-pulver og bland op med kogende vand)
  • 1 stor håndfuld revet parmesanost
  • Smør og olivenolie til stegning og tilsmagning
  • Salt og peber
  • Evt. hvidløg

Desuden til gremolata

  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • En god dusk persille

Tilberedningen:

Steg de friske svampe ved medium varme, til de har smidt lidt saft og stadig har lidt bid. Drys med peber undervejs. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Man kan sagtens smide lidt hvidløg på panden til svampene, hvis man ønsker.

Steg løg i en god sjat olivenolie på panden ved medium varme, til de bliver gennemsigtige og klare at se på. Tilsæt risene, og rør i blandingen et minuts tid. Tilsæt de blendede tørrede svampe, og rør yderligere 1 minut. Hæld vinen på, og lad den langsomt koge ind. Herefter tilsætter du 2-3 dl fond, lader det koge ind under omrøring og på den måde fortsætter du med at tilsætte fond, indtil risene er næsten færdige. De skal stadig have lidt bid og må aldrig koge helt tør.

Når risene er, som du ønsker dem, så tilføjes parmesanen og når den er smeltet, kan du smide et par klumper smør i for ekstra smag. Vend svampene i risottoen. Smag til med salt eller mere parmesan. Lad den hvile i panden et minuts tid, uden varme.

Lav imens din gremolata:

Hak citronskallen og persille fint, og brug som drys på risottoen lige inden serveringen.

Timm serverer sin risotto med svampe med et rundhåndet drys gremolata og et godt glas vin til.

Buon appetito!

Kunne du tænke dig at få flere tips til din italienske madlavning?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Pappa al pomodoro – toscansk tomatvælling

Denne klassiske toscanske tomatvælling, der både kan spises varm og lunken, omfavner...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *