Rom forbyder gladiatorer

Roms gladiatorer
Roms borgmester forbyder de såkaldte gladiatorer i at optræde i byen

Det er slut med at tage billeder sammen med udklædte romerske centurion-officerer – de såkaldte “romerske gladiatorer”- når du er på ferie i Rom.

Roms nye borgmester Virginia Raggi har nemlig fornyligt forbudt gladiatorerne – hvis udklædning for øvrigt forestiller romerske officerer og ikke gladiatorer – at optræde i den italienske hovedstad. Skuespillerne tilbyder typisk deres optræden på gruppebilleder i området omkring Colosseum og andre historiske steder i byen, der bærer vidnesbyrd om romertiden.

Forbuddet, der også gælder portrættering af andre historiske skikkelser, kommer efter at byens myndigheder har modtaget en lang række klager over, at skuespillerne bag de historiske skikkelser i stigende grad tager overpriser for deres optræden, i visse tilfælde glemmer at fortælle, at der er en pris for at få taget billeder med dem, eller ligefrem snyder deres kunder, hvis de da ikke på fordækt vis fisker penge op af deres kunders tegnebøger. En overtrædelse af forbuddet, som ifølge de romerske myndigheder ikke bare skal beskytte byens offentlige orden, men også dens kulturelle, kunstneriske og historiske arv, kan indbringe en bøde på 400 euro.

Roms gladiatorer
Roms gladiatorer kommer efter myndighedernes opfattelse lidt for ofte i konflikt med de turister, som de tjener penge på
Ifølge de romersker myndigheder har gladiatorerne i visse tilfælde tjent styrtende på deres forretning - og ikke altid med rent mel i posen
Ifølge de romersker myndigheder har gladiatorerne i visse tilfælde tjent styrtende på deres forretning – og ikke altid med rent mel i posen
Colosseum er ét af de steder, hvor man hyppigst har kunnet møde de selvudnævnte gladiatorer...
Colosseum er ét af de steder, hvor man hyppigst har kunnet møde de selvudnævnte gladiatorer…

Det er ikke første gang, at et forbud mod optrædener som gladiatorer og andre historiske skikkelser ser dagens lys i den italienske hovedstad. Et lignende forbud blev indført sidste år, men udløb d. 30 november i år, hvorfor bystyret med borgmester Raggi i spidsen valgte at indføre et nyt forbud gældende til juli 2017.

Forbuddet, der for øvrigt også gælder al transport med turister i rickshaws i byen, har affødt protester fra de involverede “gladiatorer”, der ifølge byens myndigheder hidtil har kunnet tjene styrtende summer på deres optræden; i nogle tilfælde helt op til 12.000 euro per måned.

Interesseret i en rejse til Rom?

Har du lyst til selv at opleve Colosseum og andre af Roms historiske mindesmærker? Så besøg denne side, hvor du kan læse om rejser til Rom og se alle vores ferieboliger og hoteller i byen.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere af Lars

Vejret i Rom

Hvordan er vejret, når du skal på ferie i den italienske hovedstad...
Læs mere