San Lorenzo-kvarteret: Oplev det alternative Rom

San Lorenzo-kvarteret i Rom
Bor du i San Lorenzo, møder du et alternativt Rom. Her møder du folk, du ikke vil møde i det historiske centrum

Hvis du vil opleve et Rom, du ikke har set før, så skulle du tage til universitetskvarteret San Lorenzo. Her møder du ikke de mennesker, du vil møde på Piazza Navona og ved Trevi-fontænen. Og det er også nogle ganske andre priser du støder på, hvis du vælger at spise eller overnatte her.

Kvarteret San Lorenzo, der ligger nordøst for Roms berømte historiske centrum, har sit navn fra byporten Porta San Lorenzo og er af nyere dato set i forhold til mange andre af Roms kvarterer; kvarteret er nemlig bygget i årene mellem 1884 – 1888. Oprindeligt boede her arbejdere, som kom hertil for at udnytte de mange muligheder, byens udvikling tilbød. Sidenhen har meget ændret sig, og den dag i dag er kvarteret mest af alt beboet af studerende, for herude ligger et af Roms store universiteter Università La Sapienza. Kvarteret er derfor præget af liv og unge mennesker, og her skorter det ikke på restauranter, pizzeria’er, pubber, barer og festlig stemning – livet og de glade dage lever i bedste velgående her! Og det varer gerne til langt ud på natten!

Bor du i San Lorenzo, møder du et alternativt Rom. Her møder du folk, du ikke vil møde i det historiske centrum, og priserne på overnatning og måltider er bemærkelsesværdigt lavere end tilsvarende muligheder i Roms centrum. Her findes også seværdige seværdigheder som basilikaen San Lorenzo Fuori le Mura, den smukke byport Porta Tiburtina (tidligere Porta San Lorenzo) og kirken Santa Maria Immacolata.

Basilikaen San Lorenzo Fuori le Mura
Det indre af Basilikaen San Lorenzo Fuori le Mura. Det historiske billede er taget af James Anderson (1813-1877) eller hans søn Domenico Anderson (1854-1938)

Vil du fra San Lorenzo til Roms kendte seværdigheder og centrum, er mulighederne også mange. Området omkring hovedbanegården Termini kan nås på en kort spadseretur. Men også flere busser og sporvogne leder ind til Roms hjerte. Sporvogn 3 kan benyttes til/fra bl.a. Colosseum, Forum Romanum, Cirkus Maksimus, Pyramiden, Porta Porteses gademarked, Galleriet for moderne kunst, Det Etruskiske Museum og Zoologisk Have. Bus 71 bringer dig til den Spanske Trappe, Trevi-fontænen og shopping i Via del Corso på et kvarters tid, mens du kan komme til Vatikanet med bus 492.

Er du interesseret i at læse om andre kvarterer i Rom?

Så bør du også læse vores artikel om Roms nye latinerkvarter, det for mange ukendte Monti-kvarter, eller vores populære artikel “Rom på to måder“, der omhandler og sammenligner Trastevere-kvarteret og Prati-kvarteret.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere