Smagsoplevelsernes by i det nordlige Italien

Vinmark med rød- og hvidvine
Alba ligger i et af Italiens mest kendte vinsdistrikter; Langhe-vindistrikt

Kender du Alba? Hovedbyen i vinens Mekka – Langhe-området i Piemonte – som er drysset med hvid trøffel og sødet med Nutella?

Alba er om nogen smagsoplevelsernes by i det nordlige Italien – ja måske endda i hele Italien. Byen er hovedby i nok et af Italiens allerbedste vindistrikter Langhe-området, hvor nogle af støvlelandets bedste rødvine som Barolo og Barbaresco kommer fra. Og ikke nok med det: byen er også kendt for den hvide trøffel. Så meget at det meste af oktober måned er dedikeret til den hvide trøffel med festivaler rundt om i byen.

Hvis det ikke var nok, er byen også godt med, når det kommer til at stille den søde tand, da den er Nutellaens hjemby. Det var en konditor fra byen ved navn Pietro Ferrero, som efter Anden Verdenskrig lagde grundstenen til den nu verdensomspændende Ferrero-koncern.

Alba
Udsigten over Alba og byens smukke omgivelser

Historisk centrum – og kunsten at se godt ud

Byen kaldes for “byen med de 100 tårne” og har en historie, der går helt tilbage til Romerriget. Byens lange historie har skabt et meget hyggeligt historisk centrum med smukke bygninger og autentisk stemning. Derfor bør du heller ikke under dit besøg i byen snyde dig selv for en slentretur ned ad Albas hyggelige hovedstrøg (Via Vittorio Emanuele) med dens mange små forretninger. Går du en tur ned ad strøget, kan du opleve kunsten at føre sig frem eller “far bella figura”, som italienerne kalder det. Begrebet går i alt sin enkelthed ud på at se godt ud og gøre et godt indtryk.

Via Vittorio Emanuele i Alba
Det livlige handelsstrøg Via Vittorio Emanuele i Alba

Vil du vide mere om Alba?

Hvis du vil vide mere om Alba, kan du læse mere om byen – herunder de ferieboliger og hoteller, vi har på vores program i byen – her. Hvis du har spørgsmål om en ferie i Alba, er du meget velkommen til at ringe til os på 33151313 eller skrive til os her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere