Smukt vinlandskab og varmt værtskab på agriturismo i Friuli

Agriturismo l'Uva e le Stelle
Agriturismo l'Uva e le Stelle ligger smukt omgivet af vinmarker og andet grønt...

Vejen snor sig op gennem det frodige, grønne og bakkede landskab, og dér midt i svinget ligger Agriturismo l’Uva e le Stelle. Den søde og meget gæstfrie værtinde Daniela tager imod os på gårdspladsen og viser os op til vores lejlighed, der ligger på en svalegang ved siden af stedets to andre lejligheder. Det er aften og mørket har sænket sig over stedet, hvilket giver den mest utrolige udsigt ned over dalen og de omkringliggende byer, der lyser op. Her kunne man få timer til at gå med at sidde under parasollen og lytte til den larmende stilhed.

Næste morgen da solen titter frem, bliver tilfredsheden omkring dette sted ikke mindre. Alt er 100 % gennemført – lige fra den kunstfærdigt lagte flisebelægning på gårdspladsen til den dejlige velkomstkurv med vin, olie, kiks etc. der stod i vores lejlighed ved ankomsten. At dette sted var en faldefærdig ruin, da Familien Comelli købte det for år tilbage, er næsten ikke til at begribe.

Pool-området på Agriturismo l'Uva e le Stelle
Pool-området på Agriturismo l’Uva e le Stelle

På de “før”-billeder, der hænger i receptionen, kan man se, hvordan alle murene var faldet sammen, og at den smule hus der stadig stod tilbage, var aldeles tilgroet af meterhøjt ukrudt. Ligeledes var haven så fyldt op af store træer og vild beplantning, at det har været umuligt at nyde den mageløse udsigt. Familien Comelli har brugt mange år på at genopbygge stedet, og har nu realiseret deres drøm om et smukt landsted med egen vinproduktion.

Vi ved, at vinproduktionen foregår på stedet, men har umiddelbart svært ved at gennemskue, hvor dette udspiller sig. Daniela vil gerne vise os produktionslokalerne, som viser sig at ligge under nedkørslen til gårdspladsen. Som hun selv siger: “Med denne placering er vinproduktionen gemt lidt af vejen, så den ikke generer den fryd for øjet, som landstedet ellers er”. Vi får en rundvisning i deres store vinkælder og uden på nogen måde at være vinkender, kan jeg vidst roligt sige, at her er der tænkt på ALT.

Mur med roser på Agriturismo l'Uva e le Stelle
Roserne står flot på Agriturismo l’Uva e le Stelle…

De har investeret i al den moderne teknologi, som man kan forestille sig inden for vinproduktion. På en af maskinerne hænger der et billede af en flot rød Ferrari. Da vi spørger til dette billede, fortæller Daniela, at det er hendes søn, der har hængt det op for at illustrere, at denne ene maskine koster lige så meget som en spritny Ferrari – det siger vist lidt om, hvilken vinproduktion man har med at gøre!

Stedets smukke beliggenhed, den gennemførte restaurering ned til allermindste detalje og ikke mindst værternes gæstfrihed gør Agriturismo l’Uva e le Stelle til en sand perle, som sagtens kan tåle gentagende besøg. Jeg kommer i hvert fald gerne tilbage.

Lejligheden Casa Sassi på Agriturismo l'Uva e le Stelle
Lejligheden Casa Sassi på Agriturismo l’Uva e le Stelle

Vil du vide mere om Agriturismo l’Uva e le Stelle?

Så kan du læse mere om stedets faciliteter, priser og anmeldelser m.m. her. Du kan også ringe til os på 33151313 og tale med en af vores eksperter eller skrive til os her. For at læse om agriturismo-konceptet og vingårdsferie i Italien generelt, kan du besøge denne side.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere