Springtur i Toscana

Springtur i Toscana
Filmen "Springtur i Toscana" byder både på grin, glæde, suk og tårer. Foto: Scanbox

For første gang er der afholdt “Cinema made in Italy” i Danmark. Det er et samarbejde mellem Grand Teater, den Italienske ambassade, det Italienske Kulturinstitut og Italiens nationale filmbranche.

Mikkel Bryggers Gade var lavet om til little Italy med ternede due og italienske smagsprøver. I løbet af 4 dage blev der vist 7 italienske film, hvor enten instruktører eller skuespillere var til stede for at svare på spørgsmål om filmen.

Åbningsfilmen var “Springtur i Toscana” og det var noget af en oplevelse. Det er en film, der både byder på grin, glæde, suk og tårer. Man følger to meget forskellige kvinder, som sammen er flygtet fra en lukket institution. Man følger de to kvinder gennem det toscanske landskab og bliver præsenteret for hver deres livshistorie.

Springtur i Toscana
Filmen følger to kvinder på deres rejse gennem det toscanske landskab og deres livshistorie. Foto: Scanbox

Det er en sjov og uforudsigelig historie, lidt som “Thelma og Louise – Italian style”. Nå ja, og så foregår den på italiensk, hvilket giver filmen en helt anden sjæl, charme og autentisk stemning, end hvis den var indspillet på dansk eller engelsk.

En skøn film, der bare skal ses, hvis du føler den mindste kærlighed for Italien.

Se filmens officielle trailer

Læs anmeldelser af filmen i pressen

Filmmagasinet Ekko – Rørende og smittende livsglad film om sindslidende vækker mindelser om både Thelma & Louise og Gøgereden, men har flere toner og nuancer. Læs anmeldelsen

Berlingske – Moden maniodepressiv kvinde og ung pige med skrøbelig psyke stikker af fra psykiatrisk bosted i en original film om psykisk sygdom, der skildrer både smerte og livsglæde. Læs anmeldelsen.

Politiken – Sindsforvirret tour de force skiftevis fryder og forarger. Læs anmeldelsen

Har du brug for hjælp til at arrangere din næste Italiens-rejse?

Så ring til én af vores specialister på 33151313 eller skriv en forespørgsel til os her.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere