Squashnudler med sauce af stegte tomater og fennikelfrø

Squashnudler
Hvordan er det muligt at bo i Italien og ikke spise gluten? Svaret er squashnudler!

Når jeg, der har boet i Milano i nu fem år, fortæller folk, at jeg ikke spiser gluten, er den første reaktion som regel stor forbløffelse. Hvordan er det muligt at bo i Italien – landet, som er kendt for sine mange retter baseret på pasta, pizza og brød – og så ikke spise gluten? Er det overhovedet muligt at overleve?

Nuvel. Hvis du har en brændende interesse for madlavning, og derudover er lidt opfindsom, er det langt fra et problem. Der er mange glutenfrie muligheder på det italienske marked, og der kommer flere og flere i takt med, at antallet af glutenallergier i Italien stiger (ifølge denne artikel i La Stampa steg antallet af glutenallergier i Italien med 15 procent mellem 2012 og 2014 – men dette skyldes sandsynligvis det faktum, at man ikke tidligere har undersøgt, men kun levet med problemet …).

Hvad er de glutenfrie muligheder i Italien?

Men der er flere måder at finde glutenfrie alternativer på end at besøge glutenfri hylder i butikken. F.eks. kan du gøre brug af grøntsager på en kreativ måde. En af mine bedste investeringer i år er en grøntsagsskærer, hvormed jeg kan forvandle næsten enhver grøntsag til lange sprøde nudler. Næsten som magi. Så her får du en opskrift, hvor jeg bruger squash som et alternativ til spaghetti. Og tomatsausen får en ekstra masse smag ved at stege tomaterne i ovnen, inden de blandes i en sauce. Og glem for Guds skyld ikke at tilsætte fennikelfrø. De tilfører retten en helt særlig smag.

Selvfølgelig kan du også servere tomatsaucen med almindelig spaghetti – det er op til dig!

zucchininoodles
Disse squashnudler kan narre den mest dedikerede pasta-elsker… Foto: citroncest.blogg.se

Fakta:
Antal portioner: 2
Tid: Lidt over 30 minutter

Ingredienser:
2 små squash
25 cocktailtomater
1,5 spsk. olivenolie
3 tsk. fennikelfrø
40 g fetaost
3 spsk. mayonaisse
0,5 dl valgfri mælk
Sriracha-sauce, salt og peber efter smag
Bladpersille

Sådan her gør du:
Sæt ovnen ved 200 grader.

Skær tomaterne i halvdele og læg dem på en plade. Krydr med salt, peber, fennikelfrø og olivenolie. Bages i ovnen i ca. 25 minutter.

Lav squashnudler i en grøntsagsskærer eller ved at skære dem i skiver med en ostehøvl, hvorefter du skærer dem til strimler med en kniv. Sæt dem i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 1-2 minutter, før du hælder vandet fra.

Tag halvdelen af de bagte tomater og bland med fetaost, mayonnaise, mandelmælk, sriracha-sauce og salt og peber. Hæld sausen over squashnudlerne og rør rundt.

Anret på en tallerken og krydr med resten af tomaterne, lidt ekstra fetaost og på toppen bladpersille.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere