Tag pestoen med i håndbagagen? Det er nu muligt, hvis du flyver direkte fra Genova

Hvis du flyver direkte fra Genova, kan du medbringe den legendariske liguriske pesto i håndbagagen
Hvis du flyver direkte fra Genova, kan du medbringe den legendariske liguriske pesto i håndbagagen

Gå ombord på flyet med en eller to krukker af pesto – også selvom de indeholder mere end de 100 ml, som du normalt har lov til at tage med i håndbagagen? Ja, det er faktisk noget du kan gøre nu, hvis du flyver direkte fra Genova lufthavn, Aeroporto di Genova.

Initiativet, der har gjort dette muligt, hedder “Il Pesto e buono” og er et samarbejde mellem Ascom, Aeroporto di Genova og ENAC (det italienske svar på de civile lufthavnsmyndigheder), som har to primære motiver: det første er at promovere pestoen som et unikt kulinarisk produkt fra Ligurien; det andet er at indsamle donationer til Fondazione Flying Angels Onlus; en forening med base i Genova, der er specialiseret inden for lufttransport af alvorligt syge børn, der har brug hurtig adgang til et hospital, hvor de kan modtage den rette behandling, før det er for sent.

Marco Arato, administrerende direktør for Genova lufthavn, forklarer på Flying Angels´ hjemmeside:

“I årevis har begrænsningen af væsker i håndbagagen gjort, at mange af vores passagerer har været nødt til at smide deres pesto-krukker ud, når de flyver hjem fra vores lufthavn. Vi taler om ca. 500 dåser om året, som ikke kun udgør et spild, men også en forspildt chance for at sprede budskabet om vores lækre pesto. Derfor har vi spurgt ENAC, om det ikke var muligt -.stadig med den samme respekt for fly-sikkerheden som altid – at finde en løsning, således at man kan bringe pestoen ombord på flyet”.

Troffie med pesto
Troffie med pesto – en klassiker fra Ligurien, som du nu også kan lave derhjemme

Løsningen: en særlig etiket og en ekstra scanning

Løsningen var indførelsen af en særlig procedure: passagerer, der ønsker at rejse hjem med pesto i håndbagagen skal købe en speciel etiket – enten hvor de køber deres pesto eller i lufthavnen – for 50 cent. Alle indtægter går til Flying Angels. Pesto-krukkerne skal derefter gennem en særlig kontrol med en speciel X-ray-maskine, og efter et par sekunder får passagererne deres pesto tilbage, og kan trygt gå ombord på flyet.

BEMÆRK: Denne procedure gælder kun for direkte fly fra Genova lufthavn. Hvis du vil mellemlande, er det nødvendigt, at pesto-krukkerne tjekkes ind sammen med bagagen. Ingen andre fødevarer accepteres, kun ægte “pesto genovese”.

Rejs til Ligurien og tag den ægte pesto med hjem i bagagen

Kan du ikke få nok af pesto? Eller vil du bare dase ved Middelhavet, gå på opdagelse i de pastelfarvede byer eller imponeres over de fantastiske udsigter på forskellige vandreruter?

Så er det Ligurien, du skal rejse til. Vi har et stort udvalg af håndplukkede hoteller og ferieboliger i området, og du kan bestille din rejse til Ligurien hurtigt, nemt og sikkert online med både flybillet, hotel og lejebil her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere