Prøv Timm Vladimirs pizza med ramsløgspesto

Pizza med ramsløg
Pizza med en nordisk fortolkning af den italienske pesto, nemlig ramsløgspesto, er en delikat sag

Den tidligere komiker, Masterchef-vinderen Timm Vladimir, og jeg var i køkkenet sammen i Timm Vladimirs Køkken i sommeren 2013, og fra den session har jeg fået lov at viderebringe denne skønne opskrift på en pizza, der naturligvis skal serveres med en nordisk fortolkning af den italienske pesto, nemlig ramsløgspesto.

Det var et utroligt positivt møde, jeg havde dengang med Timm, der er passioneret omkring sin madlavning og sin madskole i Valby, København. Vi kogte og bagte og smagte i timevis og derfor har jeg også allerede bragt jer opskrifter med Timms signatur på her på bloggen. Du kan læse artiklen  om Timms udgave af risotto med svampe her.

Er du i øvrigt nysgerrig omkring Timm Vladimirs nye madskole, så kan du gå ind på hans hjemmeside. Du kan også kontakte ham for et uforpligtende tilbud (der arrangeres både kurser til private og firmaer) på tlf.: 2814 2937.

Her kommer opskriften, samt gode råd og fif til tilberedningen af Timms pizza med ramløgspesto. God fornøjelse!

Fakta
Tilberedning: 20 minutter + hævetid (ca. 2 timer)
Antal pizzaer: 6-8 mellem pizzaer (dejen kan sagtens fryses ned og bruges ved lejlighed)

Ingredienser

Pizzadej

  • 10 g gær
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 4 spsk. olivenolie
  • 7 dl lunkent vand
  • 700 g hvedemel
  • 300 g durum
  • Et godt pulver salt

Ramsløgspesto

  • 50 gram frisk ramsløg (plukket før de går i blomst i april/maj) – kan erstattes af andre urter eller blot mere persille
  • 25 gram persille
  • 30 g parmesan
  • 25 g pinjekerner, letristede
  • ½-1 dl olivenolie
  • Salt
  • Evt. citron
  • Kapers
  • Øvrigt fyld
  • Mozzarella

Tilberedningen

Pizzadej

Rør gæren ud i vandet, honningen og olivenolien. Tilsæt så salt. Put halvdelen af melet i og rør på røremaskine i 3-4 minutter eller ælt godt med stærke hænder. Hæld resten af melet i og rør/ælt yderligere 5-8 minutter.

Kom dejen i en skål, læg et viskestykke over og lad den stå lunt i et par timer, til den hæver til dobbeltstørrelse. Når dejen er hævet, rulles den tyndt ud på et velmelet bord.

Forvarm ovnen til maks. temperatur. Gerne 250 grader eller mere. Brug din bagesten, hvis du har en.

Ramsløgspesto

Mos alle ingredienserne i en morter og smag til med salt og f.eks. citron og kapers.

Alternativt kør det hele på en foodprocessor eller blender.

Fordel pestoen på dejen, flå mozzarellaen fra hinanden og fordel ud over pizzaen.

Bag pizzaen i den varme ovn – helst på en glohed bagesten – i 5-6 minutter eller til osten er smeltet og er begyndt tage farve.

Pizzaen kan nydes som en hurtig snack, som forret eller som brød-tilbehør til en hovedret.

Buon appetito!

Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Prøv klipfisk på venetiansk manér

Har du nogensinde smagt klipfisk på venetiansk manér? Eller baccalà mantecato alla...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *