Ting, der er gode at vide før, under og efter kør-selv-ferien til Italien

Ferie i Italien
Ferieboligen er bestilt og tiden for afrejse nærmer sig. Men hvad skal du være opmærksom på, inden turen går sydpå

Ferieboligen er bestilt og tiden for afrejse nærmer sig. Men hvad skal du være opmærksom på, inden turen går sydpå? Jeg har her samlet de mest relevante informationer og praktiske oplysninger, som du skal forholde dig til inden din afrejse, hvis du fx. skal på kør selv-ferie til Italien.

Dækker min forsikring?

Før du forlader dit hjem, bør du se lidt nærmere på din husstandsforsikring. Overvej, om det ikke ville være en klog foranstaltning at supplere den med en udvidet rejseforsikring. Din almindelige forsikring dækker nok mange uheld, men skulle nogen blive syge herhjemme, eller skulle du selv blive syg under ferien, vil kun de færreste standardforsikringer erstatte dit tab.

Biler i kø
Der er mange ting at huske på, inden du begiver dig afsted i fly, tog eller som her bil til Italien på ferie…

Skal jeg medbringe mit pas til Italien?

Selv om du som EU-borger ikke skal vise dit pas, når du rejser fra et Schengen-land til et andet, skal du have dit pas med. Passet fungerer som legitimationskort, så du på foranledning kan bevise, hvem du er. Hvis du rejser gennem Schweiz er det obligatorisk at medbringe dit pas.

Hvad er vigtigt at have med hjemmefra?

Husk at printe dit opholdsbevis, samt kørselsvejledning og medbring dem til Italien. Med hensyn til inventar i ferieboligerne, så er køkkenerne som regel meget spartansk udstyrede. Det er således sjældent, at du finder en god skarp kniv eller en osteskærer, ligesom vinglas også kan være en mangelvare til trods for, at du befinder dig i vinens hjemland. Ting som salt/peber, sukker, opvaskebørste, sæbe og toiletpapir bør ligeledes medbringes. Viskestykker og karklude kan du heller ikke altid være sikker på at finde i boligen.

Bestik, tallerkener m.m.
Hvad skal du have med hjemmefra på en ferie til Italien?

Euro?

Euroen er det standardiserede betalingsmiddel i størstedelen af Europa. Dog ikke i Schweiz. Det er en god idé at have vekslet euro hjemmefra til blandt andet betaling af motorveje undervejs, hvilket dog også godt kan betales med kreditkort. Ved ankomst til ferieboligen skal du lægge et depositum, og som oftest kan dette kun lade sig gøre i kontanter. Tjek derfor hjemmefra, om din feriebolig kræver et depositum i kontanter eller kontant betaling af andre tillægsydelser, og hvor meget det løber op i. Vær opmærksom på, at du i mange italienske kommuner skal betale en turistskat, der betales på stedet ved ankomst. Hvor meget dette løber op i er forskelligt fra kommune til kommune, men fremgår af dit opholdsbevis.

Vigtigt at huske, når bilen pakkes!

I både Italien og Frankrig er det obligatorisk at have en sikkerhedsvest liggende i sin bil. Denne skal du iføre dig i tilfælde af uheld uden for bymæssig bebyggelse. Den kan blandt andet købes på tankstationen eller hjemmefra gennem FDM. Lejer du bil, vil vesten være at finde i bilen.

Er det tilladt at køre i bil i de historiske bycentre?

I flere byer har man indført restriktioner for bilkørsel i de historiske bycentre. Forbuddet gælder som regel i tidsrummet fra kl. 8 til kl. 18, men det kan variere fra by til by.

Trafikskilte i Italien
I flere italienske byer er der indført begrænset bilkørsel…

Hvis du kører ind i disse zoner uden for det tilladte tidspunkt, vil du blive pålagt en bøde. Det er derfor en god idé at undersøge hjemmefra, om din feriebolig ligger inde i en miljøzone.

Læs mere om miljøzonerne her.

Sen eller tidlig ankomst til boligen

Hvis du allerede hjemmefra bliver klar over, at du vil ankomme til din feriebolig uden for det normale ankomsttidspunkt, bedes su oplyse os om dette, så vi kan undersøge, om det kan lade sig gøre eller ej. Det vil som udgangspunkt ikke kunne lade sig gøre at få boligen før normal check-in, da den skal gøres ren efter de forrige gæster, inden den overleveres til de nye. Hvis du undervejs bliver forsinket, bedes du med det samme tage kontakt til udlejer eller os. Det kan ikke garanteres, at ankomst efter normal check-in-tid kan lade sig gøre, og du bør derfor beregne god tid til at nå frem til dit feriested, og tage forbehold for, at der ofte er lange bilkøer gennem Europa i sommersæsonen.

Endelig fremme

Hvis du ved ankomst til boligen finder alvorlige mangler, som afviger fra vores beskrivelse på hjemmesiden, bedes du tage kontakt til udlejer eller os på telefon 33151313 eller på info@escapeaway.dk.

Hvad skal du købe med hjem fra Italien?

Lokalt håndværk eller andre specialiteter er gode minder at have med sig hjem efter endt ferie i Italien. I alle regioner af Støvlelandet finder du specialiteter, som netop den enkelte region eller det enkelte område, er kendt for.

Barolo-vin
Barolo-vin er en de ting, du kan tage med hjem fra Piemonte-regionen….

Er du på ferie i området omkring Genova, skal du have den grønne pesto med hjem, fra Sardinien skal du have Mirto (sardisk likør lavet på bær) med hjem, fra Venedig skal du have Murano-glas med dig hjem, fra Toscana skal du have de kendte småkager Cantuccini og dessertvinen Vino Santo med hjem og fra Piemonte nogle af de skønne rødvine fra Barolo-området. Derudover finder du et væld af lædervarer og delikatesser overalt i landet.

Find svar på (næsten) alle spørgsmål til din ferie i Italien i vores FAQ

I vores FAQ – ofte stillede spørgsmål, har vi samlet en masse nyttige informationer til dig som skal rejse på ferie til Italien med In-italia.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere