To bogideer til din ferie i Italien

Læsende italiensk mand
Mange italienere holder af at læse - du kan her få nogle tips til, hvilket læsestof, du kan tage med på din ferie i Italien...

Holder du af at læse en bog eller to, som kan give dig inspiration til din kommende ferie i Italien? Eller leder du efter et par bøger, du kan tage med i kufferten, når du rejser afsted?

Her følger to af mine bog-tips til den læsende Italiens-rejsende – god fornøjelse!

Læs også: Mikkels forslag til tre bøger du kan medbringe på ferien til Italien

Mit italienske køkken

Hvis du interesserer dig for italiensk mad, så vil jeg anbefale dig kogebogsforfatteren og madskribenten Hanne Blochs bog om sine egne oplevelser med det italienske køkken. Den er ikke helt ny, men den er en personlig kogebog, hvor hun øser ud af sine erfaringer med kogekunsten – og som bærer præg af hendes store kærlighed til italiensk mad.

Italiensk familie laver mad
Hanne Bloch har blandt andet lade sig inspirere af lokale italienere i sin kogebog om det italienske køkken…

Hanne Blochs erfaringer med italiensk mad stammer fra Italien, hvor hun og hendes familie ofte tilbringer deres ferier i den lille bjergby Amelia. Her bor de omgivet af frodige marker og en have med grønsager og frugter. I sine opskrifter har hun ladet sig inspirere af de lokale, de italienske venner, ostehandleren, slagteren, og derfor indeholder bogen også en del italienske klassikere som ossobuco, saltimbocca, tiramisu m.m.

Bogen er rigt illustreret med smukke fotos af fotografen Thomas Hergaard. Den er udgivet af Gyldendal.

Dengang i Italien – H.C. Andersen og guldaldermalerne

Er du mere til kultur og kunst, så er følgende bog måske noget for dig. Forfatteren og kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen giver i sin 433 sider tykke bog ”Dengang i Italien” et billede af det Italien, der dengang var med til at forvandle H.C. Andersen fra grim ælling til smuk svane.

H.C. Andersen skrev i 1834, da han var på vej ud af Italien: ”her blev mit hjerte barn, min tanke mand”, og det siger jo alt. Bogens illustrationer – tegninger, malerier og fotos – viser, hvad der fik den tids kunstnere, heriblandt H.C. Andersen, til at udfolde deres kunstneriske talent. Bogen er udgivet af Gyldendal.

Kunne du tænke dig at modtage flere tips til din ferie i Italien?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der indeholder masser af rejsetips
Skrevet af
Mere af Mitzi

Besøg Urbino – én af de største arkitektoniske perler i Italien

Den skønne renæssanceby Urbino i regionen Marche kan med sit atmosfærefyldte historiske...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *