Top 5: Milanos bedste restauranter

Vidste du, at Italien er det europæiske land, efter Spanien og Storbritannien, hvor befolkningen bruger flest penge på restauranter og barer? Måske er det da så ikke overraskende, at der er over 350.000 restauranter, pizzeriaer og barer i landet.

Den højeste koncentration findes i regionen Lombardiet i nord. Hovedstaden i Lombardiet er Milano – og det er også hér, jeg bor. Men selvom jeg har boet her i næsten fem år, har jeg kun formået at prøve en brøkdel af alle de restauranter, der findes i byen. Men jeg har fundet mine absolutte favoritter, og det er dem, jeg ønsker at dele med dig i denne artikel.

Så her er mine tips om restauranter, du absolut ikke bør gå glip af, næste gang rejsen går til mode-metropolen i Norditalien.

Trippa
Du må ikke blive afskrækket nu, men trippa betyder mere eller mindre mave (eller indvolde) på italiensk – og faktum er, at restauranten serverer en masse retter, som er baseret på netop maven, tarmene og andre dele af dyret, som vi i Skandinavien nu om dage synes er groteske – men som i Italien anses for delikatesser. Men. Du behøver ikke spise disse retter; menuen har noget, der passer til alles smag – og jeg selv har spist nogle af de bedste, mest innovative, retter, som jeg nogensinde har prøvet, i netop Trippa. Prøv for eksempel deres vitello tonnato, som er kendt i hele Milano og omegn. Restauranten bliver mere og mere populær for hver dag, så sørg for at foretage reservationer i god tid.

Adresse: Via Giorgio Vasari 3, 20135 Milano
Telefonnummer: +39 3276687908

Tapas Milano
Et skib kommer lastet…med tapas fra Ajo Blanco!

Ajo Blanco
Langt fra turistområderne – i det lille, hyggelige, alternative kvarter Isola – ligger der en spansk tapasbar kaldet Ajo Blanco. Tapas-baren er oplagt, hvis du skal ud og spise med en gruppe venner og vil dele en række tapas sammen – sådan som man gør i den autentiske, sydeuropæiske stil. Manchego-ost, patanegra, hvidløgs-rejer, spansk tortilla, friturestegt pepperoni…altsammen ledsaget af spansk vin eller en kande sangria. Og gå for Guds skyld ikke glip af deres Crema Catalana med smag af ingefær til dessert! Lækkert!

Adresse: Via Genova Giovanni Thaon di Revel 3, 20159 Milano
Telefonnummer: +39 026686577

Osteria Brunello
Restauranten ligger på Corso Garibaldi, mellem Moscova og turist-stedet Corso Como, og på grund af sin kommercielle placering havde jeg svært ved at tro, at Osteria Brunello ville have meget at byde på første gang jeg besøgte stedet. Men åh, hvor forkert var jeg ikke på den! Fantastisk mad – italienske retter med et moderne twist – tilberedt med hjerte og sjæl. Og et langt vinkort. Tommelfingeren op for Osteria Brunello.

Adresse: Corso Garibaldi 117, 20121 Milano
Telefonnummer: +39 026592973

Italiensk restaurang
Atmosfæren er lige vigtig som maden for at helhedsoplevelsen skal blive optimal…© Louise Laurenius

El Porteño
Vi fortsætter med det internationale tema og går videre til Argentina; landet, der er kendt for sit fantastiske kød – og det er netop dét, den argentinske restaurant El Porteño imponerer sine kunder med. Du bør komme her, når du er rigtig sulten, for her kan du gnaske på store stege og andre udskæringer, grillet til perfektion. Der er to El Porteño´er i Milano og begge er utroligt hyggeligt og pænt indrettet. Perfekt til en intim aften mellem fire øjne.

Adresse: Viale Gian Galeazzo 25, 20136 Milano // Viale Elvezia 4, 20154 Milano
Telefonnummer: +39 0258437593 // +39 0234537275

Cantina Piemontese
“…siamo quello che mangiamo e noi vogliamo mangiare in modo eccellente” (Vi er, hvad vi spiser, og vi ønsker at spise fremragende), skriver Cantina Piemontese på deres hjemmeside – og jeg kan kun være enig. Her kan du spise virkelig fantastisk – og desuden kan de fleste af retterne i menuen tilpasses til glutenallergikere, så selv gluten-intolerante er i stand til at nyde mad af høj kvalitet. Salen er indrettet med inspiration fra 30’erne, og med øje for de små detaljer. Her kan du tilbringe mange timer i selskab med gode venner…

Adresse: Via Laghetto 2, 20122 Milano
Telefonnummer: +39 02784618

Er du på udkig efter den helt rigtige feriebolig i Milano, så du selv kan smage på herlighederne?

Så besøg vores side med alle vores ferieboliger og hoteller i Milano, hvor du kan se priser, faciliteter, anmeldelser, kort med beliggenhed, billeder og meget mere.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere