Amalfikysten lyder fantastisk, men er det ikke besværligt?

Amalfikysten - Ravello
Ved du, hvordan du lettest kommer til den billedskønne Amalfikyst? Få gode tips og råd her.

Du har sikkert allerede hørt om den billedskønne Amalfikyst, som ligger syd for Napoli. Hvis du ikke allerede har besøgt denne berømte kyststrækning, bør den stå højt på ønskelisten over fremtidige rejsemål i Italien. Men måske er du i tvivl om, hvordan du lettest kommer dertil, og hvordan du kommer rundt? Så læs med her og få mine tips til transport på Amalfikysten.

Selve Amalfikysten er en forholdsvis kort strækning på ca. 40 kilometer på sydsiden af Den Sorrentinske Halvø. Den strækker sig fra den kendte turistby Positano til den mere ukendte, men hyggelige by Vietri sul Mare. Men selvom kyststrækningen ikke er meget lang, kan du sagtens bruge hele ferien på at udforske den.

Med båd langs Amalfikysten og ud til Capri

Hovedbyen på kysten er – ikke så overraskende – Amalfi. Denne by er samtidig knudepunkt for busserne, der forbinder byerne langs den smukke kyststrækning. Amalfi har modsat de fleste andre af kystbyer også en rigtig havn. Herfra har du derfor mulighed for at sejle både til den større havneby Salerno mod øst og ud til øen Capri, et lille ferieparadis i Napolibugten. I sommersæsonen er der normalt også mulighed for at sejle mellem de fleste af byerne langs kysten.

Havudsigt til øen Capri på Amalfikysten
På øen Capri kan du nyde de fantastiske kig mod havet
positano
Den billedskønne kunstnerby Positano

Du kan bruge mange timer på at studere tidsplaner for fly, tog, busser og turbåde, når du planlægger en rejse til Amalfikysten. Ved første øjekast kan det måske godt virke lidt uoverskueligt at få det til at gå op i en højere enhed. Ikke mindst fordi de lokale hjemmesider ikke altid er helt opdaterede. Men fortvivl ikke, for den offentlige transport fungerer faktisk ganske godt. Men hånden på hjertet kan der godt være visse transportmæssige udfordringer, når man rejser til Amalfikysten.

Bil eller offentlig transport?

Om du vælger at leje bil eller benytte offentlig transport, er lidt et spørgsmål om temperament og smag.

Vælger du at leje bil, har du din frihed til at køre lige derhen, hvor du har lyst til og på det tidspunkt, hvor det passer dig. Særligt i weekenderne og sommerhøjsæsonen er det dog ikke helt uden udfordringer at køre i bil på Amalfikysten. Kort fortalt fordi der i disse perioder ofte er tæt trafik med både biler og turistbusser. Vælger du alligevel at komme omkring i bil, gør du derfor klogt i så vidt muligt at undgå myldretiden.

Udover den føromtalte trafik skal du dog være forberedt på, at vejene på Amalfikysten er ganske smalle med mange hårnålesving. Med sommermånedernes intense trafik på disse veje kan du derfor meget vel risikerer at komme til at holde i kø, ligesom det kan være svært at finde parkering. Så vælger du at leje bil, anbefaler vi derfor, at du vælger den mindste model, du kan nøjes med, og kigger efter et hotel, som tilbyder parkering. Alternativt kan du vælge at bo i en by med parkeringshus, som for eksempel Amalfi, Ravello eller Positano.

Hvis du foretrækker at leje bil, er det altså bestemt en mulighed trods udfordringerne. Kystvejen, SS163, regnes af mange for en af de smukkeste vejstrækninger i verden. Har du en bil og god tid, har du desuden flere muligheder for på egen hånd at tage på udflugter ind i landet. Det er en mulighed for at opleve livet i idylliske landsby på afstand af kystens turisme.

Vælger du at leje bil, har du din frihed til at køre lige derhen, hvor du har lyst til og på det tidspunkt, hvor det passer dig.
Vælger du at leje bil, har du din frihed til at køre lige derhen, hvor du har lyst til og på det tidspunkt, hvor det passer dig.

Vælger du offentlig transport, slipper du for det sus i maven, det i bil godt kan give, at møde de store turistbusser på de smalle veje. Her kan selv erfarne chauffører få svedige håndflader. Til gengæld skal du som buspassager ofte væbne dig med en god portion tålmodighed, for de kan også sidde fast i trafikken. Med offentligt transport på Amalfikysten må du altså være indstillet på, at køreplanerne ikke altid holder. I sommerperioden kan busserne i perioder være fyldt til bristepunktet, så det kan være svært at få en siddeplads. Til gengæld kommer du lettere i kontakt med lokalbefolkningen og de andre turister, end når du er isoleret i din egen bil.

Der er også mulighed for at leje en af de allestedsnærværende scootere. Det kan være fristende, når man ser de lokale suse afsted på dem. Men det kan kun anbefales, hvis du i forvejen er rutineret i at køre på disse. Den tætte trafik og de smalle veje er ikke velegnede til nybegyndere.

Fly til Amalfikysten
De fleste vælger at rejse til Amalfikysten med fly

Fly til Amalfikysten

De fleste vælger at rejse til Amalfikysten med fly. Den billigste løsning er da normalt at flyve til Rom, som har to lufthavne: Rom Fiumicino (mod vest) og Rom Ciampino (mod syd). Fiumicino er den internationale lufthavn, som de store rutefly benytter, mens Ciampino mest betjener lavprisselskaber og charterfly.

Du kan også vælge at flyve til Napoli, der med en afstand på kun 65 km til Amalfikysten er den nærmeste lufthavn. Der er dog typisk kun ganske få direkte fly til Napoli fra Skandinavien, så du skal være indstillet på en mellemlanding undervejs. I lufthavnene kan du vælge at leje bil eller benytte offentlig transport.

Klik her for at se hvilke flyselskaber, der flyver til Rom og Napoli.

Offentlig transport til og fra Roms lufthavne

Fra Roms lufthavne Fiumicino og Ciampino kan du tage lufthavnsbus eller tog til hovedbanegården Stazione Termini. Herfra kan du tage tog videre mod Amalfikysten. Se vores artikel om transport til og fra lufthavnen i Rom her.

Transport til og fra Rom lufthavn
Fra Roms lufthavne Fiumicino og Ciampino kan du tage lufthavnsbus

Tog fra Rom til Napoli eller Salerno

Fra Stazione Termini midt i Rom kan du tage tog til Napoli eller Salerno tæt ved Amalfikysten. Til begge byer kan du vælge et af de mange lyntog “Frecce”, og så tager turen til Napoli kun en times tid, men til Salerno skal du beregne godt en time mere. Hvis du vælger intercitytog, tager turen til Salerno ca. 3 timer. Se tider og bestil billet her.

Offentlig transport eller taxa til og fra Napoli lufthavn

Hvis du flyver til Napoli, er der flere muligheder. Du kan tage bus eller taxa ind til Napolis hovedbanegård, hvorfra du kan tage tog til Salerno eller Sorrento. Vælger du taxa fra lufthavnen til stationen (ca. 6 km), så husk at få en fast pris. Du kan naturligvis også tage taxa fra lufthavnen i Napoli til Amalfikysten, og den officielle pris i 2016 er 140 euro, men sørg for at få en fast pris.

Vinmarker og bjerge nær byen Ravello
Kig fra Ravello mod landsbyerne Pontone og Pogerola
Lækker Raviolli på Amalfikysten
Lækker Ravioli på Amalfikysten
En af de fantastiske klippeformationer, du kan opleve på Amalfikysten
På Capri kan du sejle gennem hullet i Faraglioni-klipperne

Fra lufthavnen har du også mulighed for at tage bus til Salerno eller Sorrento. De kører nogle få gange om dagen. Du kan se mere information om busserne på den officielle hjemmeside for lufthavnen.

Offentlig transport fra Napoli til Sorrento eller fra Salerno til Amalfi

Hvis du har valgt at holde ferie i byen Sorrento, som ligger på modsatte side af halvøen i forhold til Amalfikysten, kan du tage lokaltoget “Circumvesuviana” fra hovedbanegården i Napoli. Turen tager ca. en time, og der kører tog flere gange i timen.

Skal du på ferie på Amalfikysten og skal du bo på strækningen mellem Vietri sul Mare og Amalfi, tager du tog fra Napoli til Salerno og derfra bussen mod Amalfi. Den holder 100 m fra togstationen og kører ca. en gang i timen alle ugens dage.

Amalfi
Byen Amalfi har givet navn til den verdensberømte kyststrækning

Den stopper ved de fleste af kystbyerne, og turen til Amalfi tager ca. en time. Skal du videre mod Scala og Ravello, skal du skifte bus i Amalfi.

Se efter ruten: SALERNO – MAIORI – AMALFI

Skal du derimod bo på strækningen mellem Amalfi by og Positano, er det nemmere at tage lokaltoget “Circumvesuviana” til Sorrento, hvor du kan skifte til bussen til Amalfi, som bl.a. stopper i Positano.

Se efter ruten: SORRENTO – POSITANO – AMALFI

Book din rejse til Amalfikysten her

Besøg vores side om rejser til Amalfikysten, hvor du kan se alle de skønne ferieboliger og hoteller, vi har håndplukket i dette enestående område. Her finder du også mere information om, hvordan du lettest finder flybilletter og arrangerer transport til netop dit hotel.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at planlægge din ferie.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere