Tre bogideer til rejsen i Italien

Stranden ved Cefalu på Sicilien
Sicilien danner rammen om to af de bøger, der anbefales - her stranden ved Cefalù

Er du på udkig efter nogle bøger skrevet af italienske forfattere, som du kan tage med på din rejse til Italien? Så læs med her, hvor Mikkel giver dig et bud på tre bøger fra Italien, som du kan tage med dig på ferien.

God rejse og god læselyst!

Fordi jeg gerne vil gå med bukser

Den første bog, som jeg anbefaler dig at tage med, hedder Fordi jeg vil gå med bukser og er skrevet af en blot 18 år gammel forfatter ved navn Lara Cardella. Den handler om Annetta, som har et gåpåmod og en ubændig lyst til at gøre oprør mod de sicilianske mænds opfattelse af kvinder. Kvinder skal holdes nede med al magt, også ved anvendelse af korporlig afstraffelse.

Hendes største ønske er at gå med bukser, og dette ønske forsøger hun at realisere ved at opsøge et nonnekloster, for her må de da have bukser på indenunder! Et uskyldigt kys af en dreng får hele Annettas familie til at udstøde hende. Hun erklæres for at være en luder, og moderens fordømmelse er langvarig og åbenbart nødvendig for at få alle i landsbyen til at forstå, at Annetta har vanæret familien.

Se alle vores ferieboliger og hoteller på Sicilien her

Fortællere fra sletten

I den anden bog, som jeg vil anbefale dig at tage med på din ferie, Fortællere fra sletten af Gianni Celati, udspilles handlingen i det flade, sumpede landskab langs floden Po, der ligger i Norditalien mellem Alperne og Appenninerne, og som samtidig ét af de mest moderniserede og industrialiserede områder i Italien.

Bogen er et møde med mennesker og skæbner, som man – måske – kan træffe dem på den italienske Po-slette. Nogle af fortællingerne er realistiske rejsereportager, de fleste fantastiske og eventyrlige, tilsyneladende hverdagshistorier, men med strejf af fortidens myter og fabler. Mange af disse mennesker lever i tavse, tomme omgivelser mærkelige skyggetilværelser, som giver eftertanke om, hvor tom moderne eksistens kan være. Men der er også humor og satire og anden skæv morskab at hente. I det hele taget danner hver fortælling helt sit eget specielle univers.

Forfatteren er én af Italiens mest betydningsfulde nulevende forfattere.

Terracottahunden

I den tredje bog, som jeg vil anbefale dig, Terracottahunden af Andrea Camilleri,  møder vi den charmerende, madglade kommissær Salvo Montalbano med sans for bøger og skønne, yppige kvinder, som mange danske tv-seere vil kende fra dansk fjernsyn, hvor tv-serien, bygget på Camilleris bøger, har været sendt.

Montalbano er en enspændernatur, den ensomme ulv, der må udholde utålelige overordnede og holde styr på småt begavede underordnede. Hans største skræk er pressekonferencer og at blive forfremmet. Hans kæreste fra Norditalien mener, at de er gale hele bundtet på Sicilien.

Denne gang handler det om en mafiahistorie med de sædvanlige ingredienser af likvideringer, trusler, beskyttelsespenge og korruption. Under optrævlingen af sagen finder politiet i en grotte to mumificerede lig, hvorover den i titlen nævnte terrakottahund holder vagt. Denne mystiske sag interesserer Montalbano mere end mafiaforbrydelser, der har en tendens til ikke at føre til noget – de forsvinder tilsyneladende i de højere niveauer.

Forfatteren er blevet en af Italiens største bestsellerforfattere. Kan du italiensk og regner med at kunne læse bogen på dette sprog, så vær forberedt på stor brug af den sicilianske dialekt og ordvendinger.

Kunne du tænke dig at få flere gode bogideer til din ferie?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel

Vidste du, at…

…Danmarks og Italiens kyststrækninger er lige lange? Italiens kyststrækning er 7.420 km...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *