Mums: Umbriske castelluccio-linser i tomat med vildsvinepølser

Linser
Der skal bruges 250 g umbriske castellucciolinser til 6 personer, når du tilbereder retten Lenticchie in umido con Salsiccia di Cinghiale

Linser fra Castelluccio er ét af Umbriens prima-produkter og linserne er kendetegnende for bondekulturen i gennem alle tider. Denne ret, der kaldes for lenticchie in umido con salsiccia di cinghiale på italiensk, er da også en velsmagende og enkel bonderet, der heldigvis er blevet taget frem fra gemmerne, således at du i dag kan nyde den på de moderne trattorie eller efter i dag hjemme ved dit spisebord.

De umbriske linser fra Castelluccio er en vidunderlig spise og kan koges møre på kort tid uden forudgående udblødning såfremt de er friske. Hvis de derimod er fra sidste års høst, bør du stadig udbløde dem natten over. Kan du finde vildsvinepølser, så smager de af betragteligt mere – og bedre end almindelige svinepølser, og de skulle være til at finde ved de danske slagterdiske.

Fakta:
Tilberedning : ca. 60 min.
Antal personer: 6

Ingredienser:

  • 600 g eller 12 vildsvinepølser
  • 50 g mager pancetta i tern
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 10 flåede tomater eller soltørrede tomater
  • 1 stilk bladselleri i meget små tern
  • 2 spsk tør hvidvin
  • 1 lille kvist rosmarin
  • 5 salvieblade
  • 250 g Castelluccio linser
  • Salt og peber fra kværn

Tilberedning:
Såfremt linserne ikke er friske, er det en god idé at rense dem og sætte dem i blød natten over.
Læg pølser og pancetta i en stor, tykbundet gryde sammen med olivenolie og brun det lidt. Tilsæt hvidløg, tomaterne og bladselleri og svits det hele til grøntsagerne er bløde. Tilsæt vinen og lad den fordampe lidt.

Tilsæt urterne og linserne og så meget vand, at det netop dækker. Bring retten i kog og lad den herefter simre sagte i 20-30 minutter, eller til linserne er møre. Kom mere kogende vand i, hvis det bliver for tykt.

Smag til med salt og peber og servér retten.

Buon appetito!

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Biscotti di Prato – toscanske mandelsnitter

Biscotti di Prato, cantucci, cantuccini… kært barn har mange navne. I grunden...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *