Varenna – én af Comosøens mest charmerende byer

Varenna søbred
Hvis du går og drømmer om at holde ferie ved Comosøen, er der ingen undskyldninger for ikke at besøge den lille og meget maleriske fiskerby Varenna, der ligger midt på søens østbred.

Hvis du går og drømmer om at holde ferie ved Comosøen, er der ingen undskyldninger for ikke at besøge den lille og meget maleriske fiskerby Varenna, der ligger midt på søens østbred. Her bydes der på bademuligheder, hyggelige spisesteder, butikker og en uforglemmelig udsigt til Comosøens imponerende bjerge og omkringliggende byer, bl.a. Bellagio og Menaggio.

Se alle vores ferieboliger og hoteller ved Comosøen her

Mange rejsemuligheder til Varenna

Det er muligt at ankomme til Varenna med både bil, færge og tog! Hvis du er mest stemt for “kør-selv”-ferie, skal du – fra den danske grænse – kun tilbagelægge ca. 1200 km for at nå til byen. Vælger du at flyve, ligger nærmeste lufthavn i Bergamo (62 km), dernæst Milano Linate (76 km) og Milano Malpensa kun 88 km fra Varenna. Herfra er det selvfølgelig muligt at benytte sig af en udlejningsbil, men du kan også vælge at tage et direkte tog fra Milano Hovedbanegård til Varenna, hvilket ikke tager mere end ca. 1 time.

Varenna set ude fra søsiden
Varenna set ude fra søsiden

Varenna er en af de mest charmerende byer ved Comosøen med dens stejle smalle gader (flere endda med søkig) og maleriske huse med frodige altankasser, der sender sine farvestrålende sommerblomster i alle retninger. Ved søbredden ligger det lille færgeleje, der oser af liv og stemning, når de forventningsfulde turister går eller kører fra borde. Bådene sejler i pendulfart til og fra byerne Bellagio, Menaggio og Cadenabbia, hvilket gør det muligt at krydse søen på meget kort tid. Det er ikke bare en meget smuk oplevelse, men bestemt også langt hurtigere og noget mere behageligt end at skulle snegle sig af sted i en kø fuld af irritable (OG irriterende) bilister.

Når sulten melder sig, har Varenna flere hyggelige restauranter og caféer at tilbyde, og flere af dem ligger endda direkte ved søbredden. Hvis du vil nøjes med et godt glas vin eller en kold øl, findes her også et fint udbud af barer.

Seværdigheder og aktivitetsmuligheder

Nu skal det hele jo ikke gå op i kalorier, så derfor må du hellere høre lidt om de mere aktive oplevelser, som byen har at diske op med! Her er rig mulighed for vandreture i de omkringliggende bjerge, og det kan bestemt anbefales at lægge vejen forbi slotsruinen Castello di Vezio, der ligger med en fantastisk udsigt ned over byen og søen, og hvor det siges, at Theodolinda – dronning af det Longobardiske kongerige – døde i det 7. århundrede. Du kan også besøge Italiens korteste flod Fiumelatte, der betyder “mælkefloden”. Navnet kendetegner det mælkehvide skum, som floden afgiver, når den bruser ned igennem byen af samme navn (ca. 2 km fra Varenna).

Castello di Vecio i det højre hjørne og nabobyen Perledo i venstre hjørne
Castello di Vecio i det højre hjørne og nabobyen Perledo i venstre hjørne

Vil du se den grotte i klippen, hvor floden har sit udspring, ja, så er det en rigtig god idè at iføre sig de fornuftige sko og en flaske med vand, for her går det stejlt opad! Du kan dog risikere at møde en udtørret flod, for det er ikke altid, at den er “aktiv”, men så har du til gengæld fået masser af pluspoint på motionskontoen og kan samtidig prale af at have set den flod, som selveste Leonardo Da Vinci var den første kunstner, der malede.

Villa Monastero

Varenna byder også på masser af indtryk i de stejle og hyggelige stræder samt på søpromenaden, der løber langs en stor del af byen. Desuden kan byen bryste sig af at huse den berømte villa – Villa Monastero – der ligger helt ned til søen med en mageløs udsigt. Villaen var oprindelig et cistercienserkloster, der formentlig blev grundlagt før 1200 af en gruppe religiøse.

I 1569 blev det købt af en adelig familie, der i 1645 forvandlede det fuldstændigt til en villa med stor ære og værdighed. Den har siden haft skiftende ejere og gennemgået flere restaureringer. I dag styres villaen af provinsen Lecco og bruges som internationalt konferencecenter. Dog er det muligt at besøge den del af villaen, der i dag fremstår som museum, og du kan også nyde den tilhørende have med flere dekorative arkitektoniske elementer, dens vidunderlige og meditative udendørs tempel, de høje cypresser, en lang række af eksotiske planter, og ikke mindst udsigten til Comosøen, der indrammes så smukt af havens buegange.

Villa Monastero i Varenna
Villa Monastero med sin smukt anlagte park ligger lige ud til Comosøen

Haven er åben for besøg hver dag i perioden marts-maj samt oktober fra kl. 09.00-18.00 og i sommermånederne juni-september fra kl. 9.00-19.00.

Museet er åbent hver dag i perioden marts-maj samt oktober fra kl. 9.30-13.00 samt fra kl. 14.00-18.00 og i sommermånederne juni-september fra kl. 9.30-13.00 samt fra kl. 14.00-19.00.

Og efter al denne læseaktivitet er det vist tid til at drømme om den næste tur til Italien … Varenna, måske?

Se alle vores ferieboliger og hoteller i Varenna her

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere