Vejret i Rom

Vejret i Rom
Hvordan er vejret i Rom? Få svaret her.

Hvordan er vejret, når du skal på ferie i den italienske hovedstad Rom? Du kan i det følgende læse om, hvornår der er varmest, koldest, mest nedbør og flest solskinstimer i Rom og få tip om, hvor du bedst finder den aktuelle vejrudsigt for Rom, så du er klædt rigtigt på til din ferie.

60% mere sol

Rom har et middelhavsklima med kølige vintre og varme somre, masser af dagslys året rundt og ca. 2.500 solskinstimer om året, hvilket er middelværdi for den sydlige del af Europa, men ca. 60% mere end den sol-mængde, den nordlige halvdel af Europa modtager. Om vinteren har Rom desuden omkring tre gange flere solskinstimer end i den nordlige del af Europa.

Mest sol i juli måned

Flest solskinstimer i Rom finder du i juli med gennemsnitligt 11 solskinstimer i døgnet, efterfulgt af august med gennemsnitligt 10 solskinstimer i døgnet og juni med gennemsnitligt 9 solskinstimer i døgnet. De mindst solrige måneder er december med gennemsnitligt 3 solskinstimer i døgnet, efterfulgt af november og januar med gennemsnitligt 4 solskinstimer i døgnet.

Trastevere-kvarteret i Rom
Roms tage

Også varmest i juli

Juli er også den varmeste måned i Rom med en gennemsnitstemperatur på 26 grader, efterfulgt af august med en gennemsnitstempreatur på 24 grader og juni måned med en gennemsnitstemperatur på 23 grader. Den koldeste måned er januar med en gennemsnitstemperatur på 8 grader, efterfulgt af februar med 9 grader i gennemsnit og december med 10 grader i gennemsnit.

Mest nedbør i december

Den mest regnfulde måned er december med et gennemsnit på 96 mm regn, efterfulgt af november med gennemsnitligt 49 mm regn og september med 42 mm regn i gennemsnit.

Vejret i Rom
Rom har mest nedbør i december måned – til gengæld er byen dekoreret smukt ved juletid

Den aktuelle vejrudsigt i Rom

Er du på udkig efter den aktuelle vejrudsigt for Rom? Du kan altid se den aktuelle vejrudsigt ved at besøge vejrsiden weather.com, der dagligt opdaterer vejrsituationen i Rom.

Rejser til Rom

For at søge mellem mere end 1800 håndplukkede ferieboliger og hoteller i Rom, kan du besøge denne side om ferie i Rom.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere