Vidste du, at…

Agnone
Kirkeklokkefabrikken i den lille bjerglandsby Agnone, beliggende dybt inde i det smukke, autentiske Molise, er verdens næstældste familievirksomhed

…verdens næstældste familievirksomhed er beliggende i Italien?

Kirkeklokkefabrikken i den lille bjerglandsby Agnone, beliggende dybt inde i det smukke, autentiske Molise, er verdens næstældste familievirksomhed i henhold til analyse udført af The Times. Den ældste ligger i Japan. Fabrikken Fonderia Pontificia Marinelli har konstrueret og konstruerer stadig klokker til alverdens kirker. Faktisk mener man, der er blevet lavet kirkeklokker i over 1.000 år i Agnone.

…det italienske ord for damesko bruges flertydigt?

Det italienske ord for damesko scarpetta er samtidig slang for at slikke sin tallerken ren for de allersidste dråber af pastasovsen med brødet. Brødet er således dameskoen. Dette er naturligvis ikke en skik, man ser udøvet på restauranterne, men udelukkende hjemme ved spisebordet. Navnet kommer sig af, at man bukker brødet en smule for at opsamle den sidste sauce, og derved former brødet, så det ligner en lille sko. Om det oprindeligt kommer sig af, at man i gamle dage måtte ty til at spise fodsåler, melder historien kun få upålidelige anekdoter om.

Interesseret i flere facts om Italien? Vidste du f.eks., at Europas største samling af vilde orkideer findes i Apulien? Eller at Europas sydligste gletsjer befinder sig i regionen Abruzzo?

Skrevet af
Mere af Mikkel

Vidste du, at…

…Italien er det land i verden med den længste UNESCO-liste? Organisationen UNESCO...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *