Vidste du, at…

Domkirken i Milano
Domkirken i Milano. Foto: Louise Laurenius ©

…domkirken i Milano har hele 135 spir og 2000 statuer?

Domkirken i Milano er utvivlsomt ét af Europas underværker. Den sengotiske kirke blev påbegyndt i år 1386 og er en himmelstræbende højborg inden for gotikken. Dette pragteksemplar af et bygningsværk har hele 135 spir og flere end 2000 statuer.

…vinhøsten i Ligurien kører på skinner?

I Nationalparken Cinque Terre, hvor der på de stejle skråninger dyrkes vinen Cinque Terre DOC og den sjældne dessertvin Sciacchetrà, er vinhøsten alt andet end nem. Her har man opfundet et høstsystem på skinne, som lægges op langs bjergsiderne for at lette adgangen til druerne.

…Sicilien har været arabisk?

Med sin placering midt i det stormomsuste Middelhav har Sicilien altid været en vigtig strategisk brik for mange herredømmer. I en periode på ca. 200 år fra ca. år 800-1000 sad araberne på Sicilien, indtil normannerne, der oprindeligt (før deres ankomst til Frankrig) var af dansk/nordisk herkomst, derefter kom og overtog magten.

Er du interesseret i flere facts om Italien? Vidste du f.eks., at folk på Sardinien har én af de højeste levegennemsnitaldre i verden? Eller at verdens eneste is-museum ligger i udkanten af Bologna?

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere