Vidste du, at …

Italiensk basilikum og ost
Vidste du, at basilikum kan andet end at give smag i maden?

…Italien fejrer helgener og jomfru Maria?
Hvis du tror, at Påske i Italien er ensbetydende med mange lukkedage, og at du i juleferien i Støvlelandet kun kan gå i kirke eller en tur i naturen, fordi butikspersonalet holder fri, så bliver du positivt overrasket. For selv om landet er katolsk, er skærtorsdag, langfredag og juleaftensdag slet ikke helligdage. Derimod holder butikker, offentlige og private virksomheder fri på nogle helt andre dage.

Vi tager de italienske lukkedage i rækkefølge: 1. Nytårsdag, 6. januar (la Befana – heksedag), Palmesøndag, Påskedag, 2. Påskedag, 25. april (Befrielsesdag), 1. maj, 2. juni (Republikkens Dag), 15. august, (Ferragosto eller Maria himmelfart), 1. november (Allehelgen), 8. december (Maria bebudelsesdag) samt 25. og 26. december. Derudover har hver by sin egen private helgendag, der også er officiel fridag de respektive steder.

…basilikum kan andet end at give smag i maden?
Mens den varme pasta med den friske basilikum glider ned i maven, gør det andet end at stimulere vores smagsløg. Planten har nemlig en positiv indvirkning på vores immunforsvar. Og har du hovedpine, så skal basilikum efter sigende være et godt alternativ til hovedpinepillen, og halsbetændelsen, den klarer teen med basilikum. Et blad basilikum skal også være velegnet mod smerte eller kløe fra bistik. Og endelig vil et varmt bad med basilikum give dig en følelse af velvære.

…tre italienske øer hører til det afrikanske kontinent?
Italien strækker sig så langt, at det når uden for Europa. I hvert fald nogle af de små øer syd for Sicilien: Lampione, Linosa og Lampedusa, som tilhører Pelagie øgruppen, og som er en del af det afrikanske kontinent. Sidstnævnte ø er endda Italiens sydligste punkt. Naturen og dyrelivet på øerne minder også mere om Nordafrika end Sydeuropa. Fx har Lampedusa havskildpadder.

Se alle vores ferieboliger og hoteller på Sicilien her

Øen blev igennem flere århundreder erobret af forskellige folkeslag og var i en periode tilholdssted for pirater. Først for snart 50 år siden blev Lampedusa forbundet med en telefonlinie og der kom elektricitet. I dag lever Linosa og Lampedusa af turisme og fiskeri, mens Lampione er ubeboet, og omgivet af et hav fyldt med hajer.

Har du lyst til at modtage flere facts om Italien, inden du tager på ferie?

- så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der ikke bare indeholder facts om Italien, men masser af rejsetips til din Italiens-rejse!
Skrevet af
Mere af Mikkel

Toppen af poppen i Støvlelandet

Er dit kendskab til den italienske sangskat begrænset til Eros Ramazzottis og...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *