Vidste du, at…

Italiensk husmur med blomster
I modsætning til den nordiske huse er de italienske huse bygget til at holde varme ude - ikke inde....

…italienerne sover i mørkekamre?

De italienske soveværelser omdanner sig til mørkekamre, når solen går ned, og søvnen lægger en ro over landet. Enhver italiener med respekt for sig selv har skodder eller jernpersienner for vinduerne, som skaber en total formørkelse i rummet, selv når solen er stået op og kaster sine stærke stråler mod vinduet.

Persiennerne har dog en anden funktion end blot at holde lyset ude. Når temperaturerne når op på de 40 grader om sommeren, holder de nedrullede jernpersienner og lukkede træskodder rummene kølige, så man indendørs kan have det behageligt.

…Italien har mange danske vindmøller?

De danske vindmøller rejser sig flot langs flere danske kystlinier, og flere europæiske lande har investeret i den danske vindmøllekoncern Vestas. Især Italien har til dato indkøbt stort af den danske producent. Men hvor vindmøllerne betragtes som et gode i det danske landskab, har italienerne en mindre positiv holdning til de tårnhøje vindmøller. De skæmmer. For hver en millimeter af den italienske kyst er dyre kroner værd i et land, som er blandt et af de mest velbesøgte rejsemål i verden.

Men Italien slipper ikke for vindmøllerne, for udviklingen går mod større brug af vindmølleenergien. En af Italiens største vindmølleparker ligger ved Palermo på Sicilien.

…Italienske børn (næsten) altid sover indenfor?

Opfattelsen af vejrets indflydelse er meget forskellig, alt efter, om du er italiener eller dansker. Vi nordboere mener, at børn har godt af at sove udenfor i deres barnevogn, godt pakket ind i flyverdragt og dyne, også selvom sneen daler fra himlen, og temperaturen er på frysepunktet.

Men prøv at gøre det i Italien, og du vil blive stemplet som en fuldstændig uansvarlig forælder! Og modtage mange formanende bemærkninger fra bekymrede mødre og bedstemødre om, hvilke infektioner dit barn nu risikerer at få, og hvor farlig kulden er for dets helbred. Og så kommer man helt til kort, når man omgivet af en hel flok mødre forsøger at fortælle, hvor sundt det er at sove ude, og at babyerne også sover ude i vuggestuen.

Kunne du tænke dig at modtage flere facts om Italien til din ferie?

- så tryk her og tilmeld dig vores nyhedsbrev, der indeholder masser af rejsetips til en Italiens-ferie
Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere af Lino

Bliv klogere på det italienske skolesystem dengang og i dag

Skolesystemet i Italien har naturligt gennemgået en enorm udvikling siden dets opståen...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *