Vidste du, at…

Etna-e-ferrovia
Vidste du, at man kan køre i veterantog på Sicilien?

…Italien er et land med kontraster?

Ser man på de statistiske oplysninger, synes Italien med sine 57,7 mio. indbyggere at være et meget homogent land, hvor 90 procent af befolkningen er katolikker, og hvor alle taler italiensk. Men sandheden er en anden. For bevæger man sig til grænseområderne, tales der faktisk flere sprog. På Sardinien taler man sardisk, mens man i den del af Norditalien, der grænser op til Frankrig, begår sig på francoprovencalsk, mens den nordcentrale del af landet er tysktalende.

Men det er ikke de eneste forskelle, for også det italienske køkken og det italienske landskab er anderledes fra region til region.

…Du kan køre med veterantog gennem Italien?

Har du lyst til at føle dig hensat til slutningen af 1800-tallet og rejse rundt i Italien på samme måde, som datiden danske kunstnere og forfattere, der valfartede til Italien for at blive inspireret af landets charme og finkulturelle seværdigheder?

Så er chancen der med de italienske veterantog, som er organiseret på en professionel måde med tidsplaner og destinationer over hele landet og hele året rundt. Alle destinationer er linket til lokale arrangementer, så når man tager på en tur, inkluderer det også adgang til et arrangement.

…Det franske køkken stammer fra Italien?

Vidste du, at det franske køkken faktisk har sine rødder i det italienske? Franskmændene vil nok ikke være helt enige i det, men et er sikkert, at den adelige Catarina De Medici, der var en del af den florentinske adel i 1500-tallet, tog sine kokke og sine opskrifter med sig til Frankrig, da hun i 1533 blev gift med Henrik den 2. Medici-familien var berømt for at være datidens trendsættere, og Catarina De Medicis kokke fik da også hurtigt rettet op på det franske køkken og underviste de franske kokke i at lave mad, som man gjorde det i Firenze.

I den berømte kogebog fra renæssancen “Epulario”, der skrevet af Giovanni de Rosselli og trykt i Venedig i 1518, kunne man læse, hvordan man skulle tilberede alle typer af kød, fjerkræ og fisk.

…Man kan stå på ski på Italiens største øer?

Masser af danskere valfarter til Norditalien for at stå på ski. Men faktisk byder også Italiens største øer på oplevelser i den pulverhvide sne. For Sicilien og Sardinien er andet en sol og strand, og er man på ferie i vinterhalvåret på en af de to italienske øer og får lyst til en tur ned af bakkerne på slalomski, er det faktisk muligt.

Se alle vores hoteller og ferieboliger på Sicilien her

På Sicilien byder bakkerne i Nicolosi og Linguglossa på pister, der går helt op i 3000 meters højde. Områderne ligger i nærheden af Catania og Etna, Europas største vulkan, mens det højeste punkt på Sardinien er noget lavere. Men også her kan man prøve kræfter af på bakkerne ved landsbyen Fonni, der ligger ved øens største bjerg, Gennargentu, der er 1840 m.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere