Vidunderlig landstemning, første-klasses vært og god udsigt ved Rivieraen

Afgrøder og ejeren af Alla Collina sul Mare
Ejeren Nino og hans familie dyrker vidunderlige afgrøder på Alla Collina sul Mare, som gæsterne ofte får en smagsprøve på...

Når en ferie handler om andet end boligen. Når den handler om menneskene bag og om at udforske et nyt område, så er det ikke så vigtigt, om der er pool og moderne komfort for at sikre ferien. Så er ferien sikret i mødet og værtskabet. Og mødet med Nino på Alla Collina sul Mare står for mig som et uudsletteligt godt minde, som jeg personligt vil vende tilbage til.

Nogle gange handler det at bo ikke om selve boligen, men om værten eller omgivelserne. Alla Collina sul Mare er en af de ferieboliger, som man bør vælge på baggrund af ejeren Nino. Og det både fordi Nino sidder inde med en enorm viden om sit lokalområde, men også fordi han er en dygtig vært, og fordi han vægter sit værtskab meget højt. Og det gør han klogt i.

Velkomstpakken

Som gæst i en af de for øvrigt meget fine lejligheder på Alla Collina sul Mare ved den liguriske Blomsterriviera bliver du mødt af en unik velkomstpakke: lejlighederne er rene og pæne, og der er tænkt meget over, hvad man gør rent med. Der er i det hele taget tænkt meget. Ved ankomsten står der køkkenrulle, en svamp, lidt sæbe osv., sengetøjet ligger fremme, så du selv kan bese, at madrassen er ren og sikkert udskiftet for nylig, ligesom du på bordet finder en dekorativ kurv fuld af grøntsager, blomster og egne produkter (eksempelvis marmelade og oliven) eller hvad sæsonen nu byder på. For Nino er gammel blomster- og grøntmand.

Bænk ved ferieboligerne Alla Collina sul Mare
Ninos fortid som blomstermand fornægter sig ikke; der er masser af blomster på stedet, som her ved en rolig bænk…

Og grøntsagerne bliver ved med at dukke op på trappetrinnet under opholdet (naturligvis i mængder og varietet, der er afpasset høsten). Nino er nemlig stolt af sine produkter, sin egn og sin jord og deler hjertens gerne ud af det hele.

Overstrømmende venlighed

Nino er en overstrømmende venlig mand, der ønsker at give sine gæster privatliv, hvis de ønsker det, men spørger de, så åbner han op for posen af godter og så taler han! Det være sig om, hvorledes du kommer til den lille naturlige sø, der udspringer fra bjerget kort derfra, hvor man har præpareret omgivelserne, således at man kan springe i det dybe vand fra en pæn højde – og både afsats og dybde matcher hinanden. Vandet er krystalklart, rent og ca. 18-20 grader. Han er selv kommet der siden barnsben og drikker også af vandet, så rent er det! Han kan også fortælle om, hvorledes landsbyen Pompeiana på et tidspunkt er blevet opkøbt af tyskerne, og hvorledes de har genskabt landsbyen og i dag udgør en fast bestanddel af landsbysamfundet.

Naturlig sø tæt på Alla Collina sul Mare
Den naturlige sø med det krystalklare vand, som ligger kun ca. 1000 meter fra Alla Collina sul Mare

Han kan fortælle om afbrænding af hekse, golfbaner, hvaludflugter, blomsterfestivaler, små glemte landsbyer, særlige egnsprodukter, rekorder og klimaforhold. Han er i særklasse egns-patriot. Og alt det får du forærende som gæst på Alla Collina sul Mare – hvis du ønsker det.

Stjernehimmel frem for flimmerkasse

Så der er ikke pool på Alla Collina, ligesom der ikke er fjernsyn i lejlighederne, fordi Nino selv er overbevidst om, at du skal komme til ham for at opleve landet, egnen, kysten, udsigten og nattehimlen – og ikke for at dase i en pool og om aftenen flade ud foran et tv. Det kan du gøre i de mere ensrettede ferielejligheder nede langs kysten. Her befinder vi os på landet, i bakkerne, blot en kort køretur eller gåtur fra stranden ved Riva Ligure 3 km nedenfor, i et stolt lille samfund, der har mere på hjertet end det, du finder i klorvand og flimmerkassen.

Og selvom jeg værdsætter en ferie med pool, en gang i mellem at kunne slukke for tankerne og glo fjernsyn, så vil jeg for alt i verden forsøge at komme tilbage til Alla Collina sul Mare, fordi et ophold dér bekræfter og understreger, at man er kommet til Ligurien, til Pompeiana, hjem til Nino. Det brænder sig fast som et uudsletteligt godt minde.

Lejlighed med udsigt på Alla Collina sul Mare
Ferielejlighed med skøn udsigt til havet på Alla Collina sul Mare…

Vil du vide mere om ferieboligen Alla Collina sul Mare?

Så besøg vores side om ferieboligen, hvor du blandt kan se stedets faciliteter, priser og anmeldelser. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 33151313, hvis du har spørgsmål om ferieboligen, eller skrive til os her.

Om ugens feriebolig

Hver uge sætter vi fokus på en af Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lader en af vores kolleger, der har et indgående kendskab til den, argumentere for, hvorfor lige netop den feriebolig ville være et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien.
Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere