Zuppa di fagioli borlotti – suppe med borlotti-bønner

Zuppa di fagioli borlotti
Zuppa di fagioli borlotti – suppe med borlotti-bønner - er en skøn varm suppe til vinteren

Jeg giver dig her opskriften på en hyggelig suppe, der stammer fra den svenske kogebog: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreus.

Stefano Catenacci er, som jeg tidligere har nævnt, en af Sveriges mere kendte kokke, og kom i foråret 2012 ud med endnu en kogebog i Sverige. Kogebogen blev til under et ophold på Villa Le Ferrette ved Montecatini Terme i Toscana.

Denne opskrift er fra afsnittet om Zuppe (supper), og er som Stefanos øvrige opskrifter utrolig lettilgængelig og overskuelig.

Fotografen Joel Wåreus har lånt os sine billeder fra bogen: Stefanos Italia. Så nyd både opskrift og billede ovenfor og glæd dig til en skøn varm suppe til årstiden med vinterkulde. Så er der da lidt at lune sig på.

Fakta:
Tilberedning: ca. 40 minutter (husk at lægge bønnerne i koldt vand dagen før)
Antal personer: 4

Ingredienser:

  • 400 g tørrede borlottibønner, lagt i blød over natten og drænet for vand
  • 4 fed hvidløg, pillede og hakkede
  • 1 løg, pillet og finthakket
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 2 blommetomater, skåret i tern
  • 1 rosmarinkvist
  • 100 g parmaskinke, i et stykke
  • 2 peperoncini, som er små tørrede chilier
  • Salt

Tilberedningen
Sauter løg og hvidløg i 2 spsk olivenolie. Tilsæt bønnerne, derefter tomater, rosmarinkvist, parmaskinken (i et stykke). Dæk med vand og lad det koge ved svag varme til bønnerne begynder at blive bløde. Fyld på med vand, i takt med at det koger ind. Når bønnerne næsten føles færdige, kan du smage til med salt og chilipebre.

Suppen serveres med et stænk olivenolie og et godt brød.

Skrevet af
Mere af Mamma Luisa

Få opskriften på ribollita – tyk toscansk kålsuppe

Ribollita er en af de uundgåelige klassikere fra Toscana, der har utrolig...
Læs mere

Skriv et svar

Din email-adresse vil ikke blive vist. De obligatoriske felter er markerede med *